Gestoofde runderrolletjes met Parmaham en Parm. kaas

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 04-10-2012
  • Gestoofde runderrolletjes met Parmaham en Parm. kaas

    Gestoofde runderrolletjes met Parmaham en Parm. kaas

    Gestoofde runderrolletjes met Parmaham en Parm. kaas

Dit recept is
"een beetje van mezelf en een beetje van Jamie"
.
Ook voor de slowcooker.
Lekkere zacht gestoofde gevulde runderrolletjes in een heerlijke tomatensaus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 bieflapjes à la minute van elk plm. 100 gram -
4 flinke plakken Parmaham of rauwe ham naar smaak -
zout en peper -
Plm. 75 gram vers geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino -
2 theelepels fijn gehakte verse rozemarijn of 1 theelepels gedroogde rozemarijnblaadjes -
2 teentjes fijn gehakte knoflook -
4 eetlepels olijfolie -
1 kleine fijngehakte ui -
1/2 verse rode Spaanse peper fijngehakt -
1/4 liter rode wijn -
4 takjes fijngehakte verse peterselie -
Plm. 75 gram gesneden kastanjechampignons of andere lekkere paddenstoelen -
1 blik gehakte tomaten (400 gram) -
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan met dikke bodem of slowcooker
deegroller of zware pan
plastic folie
cocktailprikkers

Voorbereiding

Leg de bieflapjes tussen twee vellen plastic folie op een snijplank en sla ze met de onderkant van een zware pan of deegroller uit tot een dikte van plm. 1/2 cm.
Kruid de lapjes met zout en peper.Leg er een plak Parmaham of andere rauwe ham op. Verdeel de vers geraspte kaas, fijn gehakte knoflook en rozemarijn over de lapjes. Rol de lapjes strak op en zet ze vast met een cocktailprikker.

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in de pan. Bak de runderrolletjes snel rondom bruin. Haal de rolletjes uit de pan.
Bak in het overgebleven vet de fijn gesneden ui en Spaanse peper tot ze zacht zijn. Blus af met de wijn en laat deze tot ongeveer de helft inkoken. Doe er dan de gehakte tomaten, peterselie en de in stukken gesneden paddenstoelen bij. Maak op smaak met zout en peper. Breng de saus aan de kook. Leg de rolletjes terug in de pan. Zet het vuur laag en laat de rolletjes plm. 2 à 2 1/2 uur zachtjes sudderen.
Dit kan ook in de slowcooker op low voor ongeveer 4 - 5 uur!).
Proef voor het opdienen nog een keer of de saus op smaak is.

Bron

aangepast recept uit kookboek Jamie`s reizen

Serveertip

Lekker met aardappelpuree, pasta of spätzle en een salade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

alidada avatar
alidada 06-10-2012

Ik heb al eerder gemerkt dat onze smaken vrij goed overeenkomen, ;) zo ook met dit recept. Wil dit spoedig maken. [br] Groetjes, Louise

hermien_kg avatar
hermien_kg 06-10-2012

Hoi Petra, dit ga ik gauw een keer uitproberen. Ziet er rauw al heerlijk uit! Bedankt voor het recept. Groetjes, Hermien

carolientje61 avatar
carolientje61 06-10-2012

haha ik geloof dat ik wel 3 x per dag warm moet gaan eten om al die heerlijke recepten ooit klaar te kunnen maken. Maar ik neem het sowieso mee en hopelijk kan ik ook dit recept klaar maken want het ziet er weer heerlijk uit. Dank je wel Petra. groeten Carin

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 05-10-2012

Gaat zeker in m`n keuken een paar uurtjes stoven, lijkt me heerlijk. groetjes Roger

Fressnapf avatar
Fressnapf 04-10-2012

Deze ook maar, lekker, heerlijk! Ik ga dit heel langzaam op lage temperatuur laten garen in m`n oven, moet lukken. Ik heb geen slowcooker. Grt. Alex.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten