chocolademousse
- Nagerecht
- 10-20 min.
Voorbereiding
Vul een pan met water en breng dit aan de kook en ze dit vervolgens laag
Bereidingswijze
Breek de chocola in kleine stukjes boven een kleinere pan of kom
Zet de klein pan of kom in het kokende water en laat de chocola smelten
Splits het ei
Klop het eiwit stijf
Voeg aan de dooier de poedersuiker toe en mix dit in ongeveer 5 minuten dik en romig
Klop met de mixer de warme chocola en de cognac door het dooier mengsel
Klop de helft van de slagroom stijf
Meng met een spatel de slagroom en het chocolademengsel voorzichtig door het eiwit
Laat dit 15 minuten in de koelkast opstijven
Schep het nogmaals voorzichtig door en verdeel de mousse over 2 schaaltjes
Zet de mousse nu minimaal 2 ur in de koelkast om stevig te worden
Garneer de mousse voor het opdienen met de overgebleven slagroom
Bron
recepten.nl