chocolademousse

  • Nagerecht
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
Chocolade Mousse
½ reep pure chocola
1 ei
15 gram poedersuiker
1 eetlepel cognac of vieux
1/8 liter slagroom
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Vul een pan met water en breng dit aan de kook en ze dit vervolgens laag

Bereidingswijze

Breek de chocola in kleine stukjes boven een kleinere pan of kom
Zet de klein pan of kom in het kokende water en laat de chocola smelten
Splits het ei
Klop het eiwit stijf
Voeg aan de dooier de poedersuiker toe en mix dit in ongeveer 5 minuten dik en romig
Klop met de mixer de warme chocola en de cognac door het dooier mengsel
Klop de helft van de slagroom stijf
Meng met een spatel de slagroom en het chocolademengsel voorzichtig door het eiwit
Laat dit 15 minuten in de koelkast opstijven
Schep het nogmaals voorzichtig door en verdeel de mousse over 2 schaaltjes
Zet de mousse nu minimaal 2 ur in de koelkast om stevig te worden
Garneer de mousse voor het opdienen met de overgebleven slagroom

Bron

recepten.nl

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Blueangeleye avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten