Boerenkwark/frambozen bavaroise

  • 30-60 min.
  • Boerenkwark/frambozen bavaroise

    Boerenkwark/frambozen bavaroise

    Boerenkwark/frambozen bavaroise

  • Boerenkwark/frambozen bavaroise

    Boerenkwark/frambozen bavaroise

    Boerenkwark/frambozen bavaroise

  • Boerenkwark/frambozen bavaroise

    Boerenkwark/frambozen bavaroise

    Boerenkwark/frambozen bavaroise

echte boerenkwark en dito volle slagroom maken dit nagerecht echte voller van smaak. De hoeveelheid suiker is persoonlijk. Ik heb de 1e keer 80 gram gebruikt en nu 50 gram. Had het gemaakt ter ere van mijn 10 jarig kankervrij bestaan.De smaak is fris en smeuiig.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
125gr. diepvries frambozen, 50 gram kristalsuiker, 1.25 dl slagroom, 200 gr. boerenkwark, 4 blaadjes gelatine, 100 cc aardbeiensiroop
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer, klein cake blik

Voorbereiding

Frambozen ontdooien en de helft van de suiker erover strooien.Gelatine in ruim koud water zacht laten worden.Slagroom lobbig kloppen met de suiker.

Bereidingswijze

Aardbeien siroop (mag ook een andere smaak zijn)in pannetje verwarmen en de uitgeknepen gelatine erdoor roeren totdat het helemaal is opgelost De frambozen door de slagroom roeren.De kwark erbij doen. Het afgekoelde gelatine mengsel (niet te lang, anders wordt het al stijf in het pannetje)door de slagroom spatelen. Een klein cakeblik met plastic folie bekleden en het mengsel hierin doen. Glad afstrijken met spatel. In de koeling op laten stijven.

Serveertip

De kwark met plastic op plank zetten en voorzichtig omkeren. In plakken snijden.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

foekje1 avatar
foekje1

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten