Kruidige roomkaastaart met speculaas.
- Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 04-10-2012
Met alle warme smaken van de herfst en de winter, dit kruidig dessert taartje doet verlangen naar meer.
Ingrediënten 8 personen
250 gram speculaasjes100 gram roomboter
voor de vulling
280 gram zure room
740 gram roomkaas (philadelpia)
200 gram lichtbruine basterdsuiker
4 eieren
1,5 theelepel vanille-extract
1 theelepel gemalen gemberpoeder
1,5 theelepel gemalen kaneel
1/4 theelepel gemalen anijszaad
1/8 theelepel gemalen kruidnagel
1/8 theelepel nootmuskaat
snufje zout
Benodigdheden
apringvormVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 170°C. Beleg de bodem van een springvorm van 24 cm met bakpapier. Pak de vorm aan de buitenkant in met aluminiumfolie.
voor de bodem:
Maal de speculaasjes fijn in de keukenmachine,blender of gewoon met je deeg roller.
Smelt de boter en roer het speculaaskruim erdoorheen. Verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm en druk aan met de achterkant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast zodat deze kan opstijven. ondertussen maken we nu de vulling.
Bereidingswijze
Doe hier voor de zure room en de roomkaas in een kom. Mix met een mixer tot een mooi mengsel.Voeg de basterdsuiker, alle specerijen en de vanille toe. Mix dit door elkaar. Je hebt nu een dik, romig mengsel.
Voeg nu de eieren 1 voor 1 toe en blijf even goed door mixen.
het mengsel is nu minder lobbig.
Haal de bodem uit de koelkast en vul deze met de roomkaasmengsel.
Zet het geheel in de oven en bak de taart ca.50-55 min gaar.
Laat vervolgens de taart afkoelen en zet deze als de taart is afgekoelt, in de koelkast, tenminste 4 uur.
Laatste reacties
Staat nu in de oven, ruikt al Heerlijk!
Heb je recept meegenomen, zou je hem ook als traktatie bij de koffie kunnen geven
Geweldig recept. Ik probeer te vermijden twee keer hetzelfde te maken, maar dit ga ik nu voor de tweede keer doen! Heerlijk!
Hij is heerlijk! Ik heb hem al eens gemaakt en ga hem weer maken!
Ooh!! Deze lijkt me lekker! over 2 weken ga ik de marathon van A`dam lopen. Ik weet nu wat er als beloning thuis in de koelkast op me staat te wachten. Dank je wel. Groetjes, Laura