Kruidige roomkaastaart met speculaas.

  • Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-10-2012
  • Kruidige roomkaastaart met speculaas.

    Kruidige roomkaastaart met speculaas.

    Kruidige roomkaastaart met speculaas.

Met alle warme smaken van de herfst en de winter, dit kruidig dessert taartje doet verlangen naar meer.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
250 gram speculaasjes
100 gram roomboter
voor de vulling
280 gram zure room
740 gram roomkaas (philadelpia)
200 gram lichtbruine basterdsuiker
4 eieren
1,5 theelepel vanille-extract
1 theelepel gemalen gemberpoeder
1,5 theelepel gemalen kaneel
1/4 theelepel gemalen anijszaad
1/8 theelepel gemalen kruidnagel
1/8 theelepel nootmuskaat
snufje zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
apringvorm

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 170°C. Beleg de bodem van een springvorm van 24 cm met bakpapier. Pak de vorm aan de buitenkant in met aluminiumfolie.

voor de bodem:
Maal de speculaasjes fijn in de keukenmachine,blender of gewoon met je deeg roller.
Smelt de boter en roer het speculaaskruim erdoorheen. Verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm en druk aan met de achterkant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast zodat deze kan opstijven. ondertussen maken we nu de vulling.

Bereidingswijze

Doe hier voor de zure room en de roomkaas in een kom. Mix met een mixer tot een mooi mengsel.Voeg de basterdsuiker, alle specerijen en de vanille toe. Mix dit door elkaar. Je hebt nu een dik, romig mengsel.

Voeg nu de eieren 1 voor 1 toe en blijf even goed door mixen.
het mengsel is nu minder lobbig.
Haal de bodem uit de koelkast en vul deze met de roomkaasmengsel.
Zet het geheel in de oven en bak de taart ca.50-55 min gaar.
Laat vervolgens de taart afkoelen en zet deze als de taart is afgekoelt, in de koelkast, tenminste 4 uur.

Laatste reacties

tassieonline avatar
tassieonline 20-11-2017

Staat nu in de oven, ruikt al Heerlijk!

moniquek1 avatar
moniquek1 04-11-2017

Heb je recept meegenomen, zou je hem ook als traktatie bij de koffie kunnen geven

salieri avatar
salieri 06-12-2013

Geweldig recept. Ik probeer te vermijden twee keer hetzelfde te maken, maar dit ga ik nu voor de tweede keer doen! Heerlijk!

salieri avatar
salieri 02-12-2013

Hij is heerlijk! Ik heb hem al eens gemaakt en ga hem weer maken!

ArualB avatar
ArualB 06-10-2012

Ooh!! Deze lijkt me lekker! over 2 weken ga ik de marathon van A`dam lopen. Ik weet nu wat er als beloning thuis in de koelkast op me staat te wachten. Dank je wel. Groetjes, Laura

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten