Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Kruidige roomkaastaart met speculaas.

Kruidige roomkaastaart met speculaas.

Door: patisjeetje

  • Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-10-2012

Ingrediënten 8 personen


250 gram speculaasjes
100 gram roomboter
voor de vulling
280 gram zure room
740 gram roomkaas (philadelpia)
200 gram lichtbruine basterdsuiker
4 eieren
1,5 theelepel vanille-extract
1 theelepel gemalen gemberpoeder
1,5 theelepel gemalen kaneel
1/4 theelepel gemalen anijszaad
1/8 theelepel gemalen kruidnagel
1/8 theelepel nootmuskaat
snufje zout


Verder heb je nodig


Apringvorm

foto internet

Met alle warme smaken van de herfst en de winter, dit kruidig dessert taartje doet verlangen naar meer.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 170°C. Beleg de bodem van een springvorm van 24 cm met bakpapier. Pak de vorm aan de buitenkant in met aluminiumfolie.

voor de bodem:
Maal de speculaasjes fijn in de Keukenmachine,blender of gewoon met je deeg roller.
Smelt de boter en roer het speculaaskruim erdoorheen. Verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm en druk aan met de achterkant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast zodat deze kan opstijven. ondertussen maken we nu de vulling.

Bereidingswijze

Doe hier voor de zure room en de roomkaas in een kom. Mix met een Mixer tot een mooi mengsel.Voeg de basterdsuiker, alle specerijen en de vanille toe. Mix dit door elkaar. Je hebt nu een dik, romig mengsel.

Voeg nu de eieren 1 voor 1 toe en blijf even goed door mixen.
het mengsel is nu minder lobbig.
Haal de bodem uit de koelkast en vul deze met de roomkaasmengsel.
Zet het geheel in de oven en bak de taart ca.50-55 min gaar.
Laat vervolgens de taart afkoelen en zet deze als de taart is afgekoelt, in de koelkast, tenminste 4 uur.



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van patisjeetje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top