Griekse roerbak met aardappel en feta (vegetarisch of kip)
- Grieks, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Lekkere zelfbedachte roerbakmaaltijd, zowel vegetarisch als met vlees te bereiden
Ingrediënten 2 recipe.people
5 aardappelen1 groene paprika
halve courgette
halve prei
1 ui
1 teen knoflook
125 gram feta
(1 kipfilet)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 456,25 kcal |
Koolhydraten | 44,52 g |
Eiwitten | 30,04 g |
Vetten | 15,91 g |
Voorbereiding
Schil en snijd de aardappelen in schijfjes of halve schijfjes;
snijd de paprika in blokjes van 1x1 cm;
de courgette in plakjes en dan nog eens in vieren;
de prei eerst in de lengte doormidden en dan in plakjes;
de ui fijn en
de knoflook in grove stukken.
De feta kunt u snijden in kleine blikjes van 0,5x0,5cm, maar kan ook tijdens het koken.
Indien met kip: snijd de kip in blokjes van 1x1cm
Bereidingswijze
(Indien met kip: Bak de kip in wat olijfolie gaar, bewaar dit vervolgens in een kommetje tot je het weer nodig hebt.)
Begin in een ruime hapjespan of wok de aardappeltjes in wat olijfolie te bakken (deze duren wat langer dan de groente).
Voeg na ongeveer 10 minuten de rest van de groente toe, indien nodig ook nog wat olijfolie, en roer regelmatig om.
Wanneer alles na ongeveer weer 10-15 minuten gaar is kunt u desgewenst een beetje zwarte peper toevoegen.
(*)
Haal de pan van het vuur en voeg de feta toe. Door de warmte van het gerecht smelt het een beetje en wordt het goed opgenomen.
Omdat de feta al zo krachtig van smaak is, is het bijna niet nodig om te kruiden.
(*) In deze fase kunt u de reeds gebakken kipstukjes toevoegen indien van toepassing. Roer weer alles een aantal keren goed om, zodat de kip helemaal is opgenomen in het gerecht.
Serveertip
Heel lekker met (zelfgemaakte) tzaziki!