Cannelloni met spinazie
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 03-10-2012
Dit gerecht kan ook gemaakt worden met : Bak 1 gesnipperd sjalotje samen met 300 gram paddestoelen en 1 tl. tijmblaadjes 6-7 min. op middelhoog vuur in 2 eetl. olijfolie.
Roer hier het roommengsel door.
Leg op de pastavellen eerst een dunne plak rauwe ham en vul ze met het paddestoelenmengsel.
Leg de cannelloni in de schaal met de bechamelsaus .
Verdeel het mengsel van melk en parmezaanse kaas erover en bak de cannelloni 20 min. in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Ingrediënten 4 personen
16 verse lasagnevellenzout en peper
2 sjalotjes fijngesneden
2 eetl. olijfolie
800 gram spinazie
200 gram roomkaas
1 dl melk
2-3 eetlepels peterselie
100-150 gram jonge kaas in dunne plakken gehalveerd
3 dl bechamelsaus
50 gram geraspte parmezaanse kaas
Benodigdheden
ovenBereidingswijze
Bak de sjalotjes 5 min op zacht vuur in de olie.
Roer er de spinazie met wat zout en peper erdoor en laat deze op hoog vuur slinken in 3-4 min.
Laat de spinazie goed uitlekken en knijp het vocht eruit.
Roer de roomkaas los met 1/2 dl melk en roer er de peterselie en het spinaziemengsel door.
Maak de lasagnevellen vochtig met een kwastje
Leg op elk lasagnevel een plakje kaas , schep er een volle eetl. vulling op en rol het pastavel op.
Schep een laagje bechamelsaus in een ovenschaal en leg hierop de cannelloni naast elkaar.
schenk de rest van de bechamelsaus erover.
Meng de parmezaanse kaas met 1/2 dl melk en verdeel dit mengsel over de cannelloni.
Bak de cannelloni 20 min in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Bron
uit een tijdschrift
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties