Stoofvlees op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 03-10-2012
  • Stoofvlees op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

    Stoofvlees op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

    Stoofvlees op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

  • Stoofvlees op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

    Stoofvlees op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

    Stoofvlees op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

  • Stoofvlees op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

    Stoofvlees op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

    Stoofvlees op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

  • Stoofvlees op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

    Stoofvlees op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

    Stoofvlees op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

  • Stoofvlees op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

    Stoofvlees op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

    Stoofvlees op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

Dit héérlijke gerecht hebben wij gegeten bij de Vlaamsche Pot in Brugge. Omdat het kookboek "Mario`s Vlaamse Keuken" daar ook te koop was kon ik dat natuurlijk niet laten liggen. Nu kunnen we nog vaak genieten van dit en van vele andere heerlijke gerechten die ze daar op de kaart hebben staan.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg. runderstoofvlees,
100 g. boter,
1 l. bruin bier, bv. Grimbergen of Leffe. (zelf gebruik ik meestal 1 of 2 flesjes)
100 g. bruine suiker,
3 grote uien,
2 eetl. mosterd,
2 sneden witbrood,
peper & zout,
kruidentuiltje (tijm, laurier,peterselie)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Smelt de boter in een grote pan. Snijd de uien half grof en stoof aan tot ze bruin kleuren.

- Verwijder de uien uit de pan en bak in dezelfde pan het stoofvlees snel bruin. Kruid met peper en zout.

- Voeg de uien toe, samen met het kruidentuiltje en de bruine suiker. Smeer de boterhammen met de mosterd en voeg toe.

- Roer goed om en giet hierbij het bier. Laat 3 uur sudderen op een zeer laag vuurtje. Roer af en toe om. Het stoofvlees is klaar als het in de mond smelt. Verkies je een dikke saus, dik dan bij met aardappelzetmeel of een extra sneetje brood.

Bron

Mario`s Vlaamse Keuken (Mario Cattoor)

Serveertip

Dien op met zelfgemaakte frieten, en natuurlijk met zelfgemaakt appelmoes. Hmmmmm.
Drink er hetzelfde bier bij waar je het mee klaarmaakt :)

Kijk voor konijn op z`n Vlaams http://www.smulweb.nl/recepten/1409956/Konijn-op-zn-vlaams-de-vlaamsche-pot

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

adeline43 avatar
adeline43 20-02-2014

Afgelopen weekend gemaakt voor onze familiedag en wat hebben wij gesmuld van jou recept! Groetjes, Adeline

rushboy33 avatar
rushboy33 23-01-2014

Dit is echt een héérlijk recept Wilmie!! Vandaag al weer voor de zoveelste keer klaargemaakt, naast de 'normale' keuken. Tnx LucA

adeline43 avatar
adeline43 13-01-2014

Wij zijn gek op stoofvlees en jou recept ga ik bewaren!groetjes,Adeline

pwiggers avatar
pwiggers 13-01-2014

Dit lijkt me super lekker en gezien de reacties is dat ook zo Wilmie. Ik zet je recept in mijn kookboek zodat ik het binnenkort kan maken. Bedankt, Petra

pwiggers avatar
pwiggers 13-01-2014

Dit lijkt me super lekker en gezien de reacties is dat ook zo Wilmie. Ik zet je recept in mijn kookboek zodat ik het binnenkort kan maken. Bedankt, Petra

18757 avatar
18757 02-10-2013

Wat grappig, dit stoofvlees heb ik 2 jaar geleden ook gegeten in datzelfde restaurant in brugge, en ik vond het toen heel erg lekker! Bedankt voor het recept, ik ben benieuwd of ik het zelf ook zo lekker kan maken:)

Harry66 avatar
Harry66 12-06-2013

Lijkt me een heerlijk gerecht, je joort nog van me, groeten, Harry

Delarosa avatar
Delarosa 12-06-2013

Hoi Wilmie, dit gaat zeker bij ons op tafel komen! Yummie!!!! Vriendelijke smulgroetjes en dank je wel hiervoor, Erwin

manoun avatar
manoun 12-06-2013

ziet er prachtig uit zeker eens proberen wat betreft belgisch bruin bier moeilijk te vinden hier in azie maar veronderstel dat het met rode wijn ook kan?

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 25-01-2013

@ sinjoker. Gilby bedankt voor de tip, ik zal het uitproberen als mijn moeder komt eten (zij is nl. diabeet) het lijkt me bovendien ook een heel lekker alternatief. Groetjes van Wilmie.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten