Tomaten gevuld met ei en crème fraîche

  • Marokkaans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-10-2012
  • Tomaten gevuld met ei en crème fraîche

    Tomaten gevuld met ei en crème fraîche

    Tomaten gevuld met ei en crème fraîche

Lekker bijgerechtje of voorgerechtje van tomaten gevuld met crème fraîche
en spiegelei.....

Deel dit recept

Ingrediënten
Dit heb je nodig:

2 vleestomaten;
2 eieren;
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
2 eetlepels crème fraîche;
2 eetlepels geraspte gruyère of andere
kaas naar smaak;
zout en peper naar smaak.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Was de tomaten, snijd het bovenste kapje er af ( en een klein
plakje van de onderkant zodat de tomaat goed rechtop kan staan
en en hol ze uit met een lepel.
Strooi wat zout in het binnenste van de tomaten.

Vermeng in een kom de crème fraîche met de fijngehakte
platte peterselie, de geraspte kaas en wat zwarte peper.

Bereidingswijze

Vet een kleine ovenschaal in met wat olie en zet er de
uitgeholde tomaten er in.

Schep in elke tomaat een eetlepel van het crème-fraîchemengsel
en breek boven elke tomaat een ei.

Zet de tomaten in een voorverwarmde oven van 180 graden en
bak ze 15 tot 20 minuten.

Dien ze heet op.

Bron

http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=108810&Tomaten-gevuld

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten