1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Heerlijke herfst kip-champignon-groentetaart (British Pie)

Heerlijke herfst kip-champignon-groentetaart (British Pie)

Door: Fressnapf

  • Internationaal, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-10-2012

Ingrediënten 4 personen


4 - 5 kipfilets
2 flinke prei (dunne ringen)
2 wortels (julienne gesneden)
1 flinke ui (gesnipperd)
250 gr kastanje champignons (gesneden)
2 teentjes knoflook (fijn)
½ el tijm
Zeezout
Zwarte peper uit de molen
30 gr boter
30 ml olijfolie
1 rol bladerdeeg of 10 plakjes
Beetje bloem
50 ml kookroom
250 ml melk
250 ml witte wijn
1 ei


Verder heb je nodig


Ovenschaal

Romige Champignon-kip-groentetaart

lekkere Pie barstensvol smaak

lekkere Pie barstensvol smaak

Dit is een iets oudere creatie van mij die helemaal bij de herfst past. Elk jaar wordt hij een paar keer gemaakt want hij is vreselijk lekker! Dit is een heerlijke hartige taart met een volle zacht romige vulling. Ik gebruik graag wijn tijdens het koken want wijn geeft smaak af. Geen zorgen de alcohol verdampt tijdens het koken. De vulling van de "Pie" is zelf verzonnen en barst van de mooie smaken. Het idee van de Pie komt van oorsprong uit Engeland waar je ze bij elke slager of bakker kunt kopen in verschillende smaken. Kidney (niertjes), champignonvulling, kip-champignon, wild, sausage (worst) enz deze is qua vulling erg uitgebreid. Probeer hem zelf maar, ik hoor het wel weer.

Ontdek meer:

Voorbereiding

De oven voorverwarmen op 200 graden, hetelucht 180 graden.

Bereidingswijze

Kook de kipfilets in een pannetje water zacht, maar er blokjes of stukjes van en laat afkoelen. Smelt de boter en de olijfolie in een hapjespan en bak de prei, knoflook, de ui, wortel en de champignons met de tijm ongeveer 12 minuten. Doe nu de bloem er bij en breng een beetje aan de kook in het resterende bakvocht. Blus af met de melk en de witte wijn, laat koken en het mengsel wordt nu dikker. Als het te dun blijft bloem bijvoegen en roeren, je hebt dan te weinig gebruikt. Voeg nu de kookroom, peper en zout toe en even proeven of het goed op smaak is. Voeg op het laatst de koude kip toe aan het mengsel, zorg dat het lekker dik en romig is. Neem nu een flinke ovenschaal, bekleed deze met bladerdeeg, denk aan het opstaande randje. Schep nu de vulling er in en zorg ervoor dat alles egaal is. Vulling afdekken met bladerdeeg en deeg goed tegen elkaar aandrukken. De bovenkant bestrijken met het geklutste ei want dan krijgt het een mooi kleurtje. Nu in de voorverwarmde oven zetten en in 25 30 minuten goudbruin en knapperig afbakken, je weet niet wat je proeft! Lekker en makkelijk in het weekend. Smullen maar.

Serveertip

Heerlijk met een glas wijn.



Deel dit recept

Reacties (15)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top