Heerlijk malse Boeuf Stroganoff met Penne

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-10-2012
  • Heerlijk malse Boeuf Stroganoff met Penne

    Heerlijk malse Boeuf Stroganoff met Penne

    Heerlijk malse Boeuf Stroganoff met Penne

Boeuf Stroganoff is een runderschotel die oorspronkelijk uit het oostblok komt, daar in het najaar en in de winter veel gegeten wordt, maar hier steeds meer aan populariteit wint. Er zijn zelfs restaurants waar je het krijgen kunt. Het zijn knapperige reepjes mager rundvlees in een heerlijk romige saus en smaakt ietswat pittig. Je word er in elk geval lekker snel warm van en het is voedzaam. Belangrijk is wel om goed vlees te nemen want het vlees mag niet taai smaken, dus neem geen runderlappen vanwege de lange garingstijd. Probeer maar eens en ik hoor het wel weer hoe het was.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr Penne (of andere pasta)
750 gr malse biefstuk (filet mignon) of ossenhaas
2 uien
250 gr champignons (bakje)
3 – 4 el bloem
6 el boter
Scheutje olijfolie
½ kop krachtige zeer geconcentreerde runderbouillon
3 t Dijon mosterd of Franse mosterd
1 flinke kop zure room
1 bosje peterselie
Beetje dragon
Zeezout
Zwarte peper uit de molen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok of hapjespan

Voorbereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking

Bereidingswijze

Belangrijk: laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snij er mooie reepjes van. Snipper de uien en snij de champignons in dunne plakjes. Neem een wok of hapjespan, doe de boter er in met een scheutje olijfolie en laat flink heet worden. Haal de reepjes vlees deelsgewijs (dus niet allemaal tegelijk) door wat zout, peper en de bloem en schroei ze kort in porties mooi dicht. Zo blijft het bakvet heet en blijft je mooie vlees mals. Reepjes uit de wok scheppen en op een bord leggen. Niet te lang bakken, een paar minuten is genoeg en blijven omscheppen want anders worden ze hard en taai.
Als het vlees klaar is voeg dan de uien en champignons toe aan hetzelfde bakvet, eventueel beetje olie er bij en roerbak dit totdat het zacht en glazig is. Voeg dan de bouillon en de mosterd toe en blijf goed roeren. Ongeveer 5 – 7 minuten roerbakken, de sappen dikken nu wat in. Voeg dan langzaam de gebakken reepjes vlees toe en warm het al roerend in 2 -3 minuten goed op. Nu de zure room er bij en nog een paar minuten op hoge temperatuur, al roerend, opwarmen. Even proeven en eventueel nog wat zout en peper erbij totdat de smaak goed is. Afgarneren met wat dragon en de gesnipperde peterselie. Schep nu over de pasta en smullen maar weer, heerlijk.

Serveertip

Ook lekker met gekookte kriel, rijst en alle soorten pasta. Drink er een krachtige rode wijn bij (Rioja of Merlot).

Laatste reacties

Fressnapf avatar
Fressnapf 06-12-2012

@doetel, saus voorbereiden kan, prima, varkenshaas, nee. Daar is dit recept niet voor bedoeld.

doetel avatar
doetel 05-12-2012

Kan je deze saus ook van tevoren bereiden zodat je deze tijdens het diner alleen maar even hoeft op te warmen of wordt dan het vlees taai ? Zou het evt. ook met varkenshaas kunnen ?

Chrissie3 avatar
Chrissie3 30-11-2012

Wij hebben het ook al eens op, heerlijk, ga het vast nog eens maken

rondeel avatar
rondeel 16-10-2012

Afgelopen zondag gemaakt voor mijn ouders. Zij, en wij, hebben gesmuld. De dragon past super goed in dit gerecht. Dank voor het delen!

Chrissie3 avatar
Chrissie3 12-10-2012

Was heerlijk, het krijgt van ons een 8,5!

Chrissie3 avatar
Chrissie3 09-10-2012

Bedankt voor het recept alex, ga het binnenkort proberen!

alidada avatar
alidada 04-10-2012

Hoi Alex, neem dit mee, ga het eens proberen. Groetjes, Louise

naus_marijke avatar
naus_marijke 03-10-2012

Hallo Alex, Bedankt voor dit recept en ik ga het binnenkort eens maken! Groetjes, Marijke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten