Heerlijk pittig botermals runder- stoofvlees/Hachee

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 03-10-2012
  • Heerlijk pittig botermals runder- stoofvlees/Hachee

    Heerlijk pittig botermals runder- stoofvlees/Hachee

    Heerlijk pittig botermals runder- stoofvlees/Hachee

  • Heerlijk pittig botermals runder- stoofvlees/Hachee

    Heerlijk pittig botermals runder- stoofvlees/Hachee

    Heerlijk pittig botermals runder- stoofvlees/Hachee

  • Heerlijk pittig botermals runder- stoofvlees/Hachee

    Heerlijk pittig botermals runder- stoofvlees/Hachee

    Heerlijk pittig botermals runder- stoofvlees/Hachee

Hollandser dan deze botermalse sucade krijg je ze niet. Eenvoud kan ook lekker zijn. Lekker in de slowcooker of langzaam stoven. Een uitstekend en mager bijgerecht waar je alle kanten mee op kunt. Bovendien heb je een heerlijke saus. Heerlijk najaars- en winters gerecht. Probeer het zelf maar.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gr runderriblappen of sucade
500 gr uien (in stukken of ringen)
50 gr roomboter
Scheut olijfolie
2 el witte wijn azijn
1 flesje donker bier
250 ml runderbouillon
2 el bloem
2 t sambal oelek
2 el tomatenpuree (voor de kleur)
6 kruidnagels
2 laurierblaadjes
Zeezout
Zwarte peper uit de molen
Maizena (indien nodig)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hapjespan of slowcooker

Bereidingswijze

Neem de lapjes en smeer ze in met peper, zout, sambal en bloem (voor de Hachee-variant snij ze in blokjes!). Snij de uien ringen of snipper ze. Neem de pan, boter en olijfolie er in (verhouding ½ - ½ ) en bak het vlees rondom bruin. Doe de uien er bij en bak even mee totdat ze glazig zijn. Nu afblussen met de bouillon, het donkere bier en de azijn. Breng aan de kook, voeg de kruidnagels en de laurier toe en laat nu lekker 3 uur langzaam stoven (of slowcooker). Op het laatst tomatenpuree er bij, even proeven en eventueel nog wat sterker op smaak brengen met een snufje extra zout en peper. Indien de heerlijke saus te dun is op wat hoger vuur nog een beetje binden met wat extra maizena. Je hebt nu een pan vol botermals stoofvlees of hachee (met een heerlijke saus). Hollandser kan het niet dus smullen maar!

Serveertip

Heerlijk met rode kool en gekookte aardappels of met rijst en een komkommersalade.

Laatste reacties

ArienneStephan avatar
ArienneStephan 04-03-2016

Moet ik nu eerst het vlees aanbraden voordat het de cooker in gaat?

alidada avatar
alidada 04-10-2012

Ziet er goed uit Alex, ik neem het liefste een beetje doorregen rundvlees.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten