Kramiek met Rozijnen
- Belgisch, Banket
- 60-120 min.
- Geplaatst op 02-10-2012
Ik bak al 30 jaar Rozijnenbrood,dit recept is het beste dat ik ooit gebakken heb !! Dit is echt een prima recept van Banketbakker Jan De Clerk
Voorbereiding
Dit is een Sandwich-deeg,maar met 25% meer gist
Maak een gistdeeg van de gist ,de melk ,de eieren en de bloem
Laat het deeg 30 min. rijzen en werk er de boter de suiker en het zout onder tot een soepel deeg en voeg er 25% rozijnen toe op het totale deeggewicht De vloeistof wordt in al zijn recepten gewogen-Ik laat het 20 minuten kneden in mijn broodmachine-de rest doe ik met de hand
Bereidingswijze
Eerste rijs 20 min.
Dan opbollen,en 40 minuten laten rijzen
Dan in geboterde broodpan leggen -bestrijken met ei-
Nog voldoende laten rijzen en afbakken op 190 ° C ongeveer 50 min tot 1 uur
Recept aangepast aan mijn broodpan
Bloem 400 gr- gist 30 gr- melk 200 gr - ei 1 -boter 100 gr-suiker 40 gr -zout 6 gr -Rozijnen 210 gr-
Bron
Patisserie bakker Jan De Clerk
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties