Speltbrood met pompoenpitten uit de bbm

  • Nederlands, Brood
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 02-10-2012
  • Speltbrood met pompoenpitten uit de bbm

    Speltbrood met pompoenpitten uit de bbm

    Speltbrood met pompoenpitten uit de bbm

Gebruik de pitten van de pompoen voor dit speltbroodje met pompoenpitten

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gram speltmeel
4 gram droge gist
1 tl zout
2 el boter
320 ml water
hand pompoenpitten
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Haal de pitten uit de pompoen en wrijf ze schoon. Droog de pitten 2 dagen en haal het witte schilletje eraf. Je hebt dan grijs/groene pitjes.

Bereidingswijze

Voor bakken in de broodbakmachine: eerst de gist, dan het speltmeel en daarna het water, zout en boter toevoegen. Als laatste een flinke hand van de pompoenpitten erin en dan kiezen voor het bakken van wit brood in het menu.

Serveertip

Extra lekker nog warm eten met harde schapenkaas!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten