Kippenragout.
- Nederlands, Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 02-10-2012
Heerlijke zelfgemaakte kippenragout.
Vers, kinderen komen er voor thuis met de kerst.
Benodigdheden
Garde of mixer.Voorbereiding
Kip koken, 1 uur.
Bereidingswijze
Voor 4 personen.
1 kip. Kook de kip 1 uur in ruim water met 2 kippenbouillon blokjes. Koel de kip af en haal het vlees van de kip. Klein snijden en even laten staan.
Bewaar de bouillon.
Smelt in een grote pan, heel langzaam de roomboter, half pakje. Niet bruin laten worden.
Is de boter gesmolten, zeef dan steeds een beetje bloem er boven en direct met een garde door roeren, doe dit enkele malen tot een dikke bal ontstaat. Voeg nu steeds en voorzichtig een soeplepel bouillon toe, blijven roeren met de garde zodat er geen klontjes ontstaan. Heb je eenmaal klonten, dan kan je opnieuw beginnen. Voeg net zolang bouillon toe, tot je een mooie gladde rout in je pan hebt.
Even doorkoken en vuur klein zetten. Voeg nu de gesneden champignons toe en het gesneden kippenvlees.
Als kruiden gebruik ik, peper en zout naar smaak en wat kerrie poeder.
Doorkoken en kijken of je ragout dik genoeg is.
Tot slot een scheut witte droge wijn en weer even doorkoken. Vuur uit en pan met ragout af laten koelen.
Volgende dag doorkoken en zo nodig weinig water of overgebleven bouillon toevoegen. Serveren in een warm pastei bakje, op een feestelijk bord.
Schep de ragout in het pastei bakje en serveer direct. Smullen maar. Het is best veel werk, maar loont de moeite.
Bron
Van mijn oma en moeder geleerd.
Serveertip
In een warm pastei bakje, dat je in de oven hebt verwarmd.
Laatste reacties
gepikt