2x Zelfgemaakte chili-olie

  • Chinees, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-10-2012
  • 2x Zelfgemaakte chili-olie

    2x Zelfgemaakte chili-olie

    2x Zelfgemaakte chili-olie

In Zuidoost Azië word in vele gerechten chili-olie gebruikt en word er veel medische waarde aan gehecht. Hier een makkelijk zelf te maken chili-olie die lang goed houdbaar is.

Deel dit recept

Ingrediënten
Chili-olie 1
400 ml pindaolie of anders zonnebloemolie
100 g gedroogde gedroogde rode pepers, in vlokken
2 steranijs
10 g witte licht geroosterd sesamzaadjes
2 t chilipoeder
1 t gemalen Sichuanpeper
1/4 t piment
1 t zout

1. Verhit olie op medium hoog vuur.
2. Voeg steranijs en rode pepervlokken toe en bak voor 1 min.
3. Van vuur halen en direct in nog hete olie de sesamzaadjes, chilipoeder, Sichuanpeper, piment en zout erdoor roeren.
4. Laat afkoelen en bewaar in afsluitbare potje.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 3697,13 kcal
Koolhydraten 6,14 g
Eiwitten 3,83 g
Vetten 405,63 g

Bereidingswijze

Chili-olie 2
400 ml pindaolie of anders zonnebloemolie
100 g gedroogde rode pepers, in vlokken
5 cm geraspt gember
3 teentjes geraspt knoflook
zout

1. Bak in olie de pepers, gember en knoflook op laag vuur tot zacht.
2. Van vuur meng jij de zout erdoor.
3. Laat afkoelen en bewaar in afsluitbare potje.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Steeds wel de olie goed roeren voor gebruik.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten