1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. 2x Zelfgemaakte chili-olie

2x Zelfgemaakte chili-olie

  • Chinees, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-10-2012

Ingrediënten


Chili-olie 1
400 ml pindaolie of anders zonnebloemolie
100 g gedroogde gedroogde rode pepers, in vlokken
2 steranijs
10 g witte licht geroosterd sesamzaadjes
2 t chilipoeder
1 t gemalen Sichuanpeper
1/4 t piment
1 t zout

1. Verhit olie op medium hoog vuur.
2. Voeg steranijs en rode pepervlokken toe en bak voor 1 min.
3. Van vuur halen en direct in nog hete olie de sesamzaadjes, chilipoeder, Sichuanpeper, piment en zout erdoor roeren.
4. Laat afkoelen en bewaar in afsluitbare potje.



2x Zelfgemaakte chili-olie
2x Zelfgemaakte chili-olie

In Zuidoost Azië word in vele gerechten chili-olie gebruikt en word er veel medische waarde aan gehecht. Hier een makkelijk zelf te maken chili-olie die lang goed houdbaar is.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Chili-olie 2
400 ml pindaolie of anders zonnebloemolie
100 g gedroogde rode pepers, in vlokken
5 cm geraspt gember
3 teentjes geraspt knoflook
zout

1. Bak in olie de pepers, gember en knoflook op laag vuur tot zacht.
2. Van vuur meng jij de zout erdoor.
3. Laat afkoelen en bewaar in afsluitbare potje.

Serveertip

Steeds wel de olie goed roeren voor gebruik.

Bron

Proeven en experimenteren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top