Chunky Chocolate
- Nagerecht
- 20-30 min.
Overheerlijke chocolade met biscuit, noten, rozijnen en cranberries
Ingrediënten
> 350 gram pure chocolade> 115 gram roomboter
> 1 blikje gecondenseerde melk (à 400 gram)
> 200 gram biscuitjes
> 50 gram rozijnen
> 115 gram gedroogde cranberries
> 50 gram walnoten
Benodigdheden
Pan, schaal, kunststof spatel, rechthoekige ovenschaal, bakpapierVoorbereiding
Maak een prop van bakpapier en houd het even onder de kraan. Zo wordt het papier slap en bekleed je er makkelijker een ovenschaal mee :-)
Breek de biscuitjes tot stukjes van ca. 2 cm. Niet verkruimelen.
Bereidingswijze
Smelt de chocolade en boter au bain marie en roer dit constant door. Giet de gesmolten chocolade in een mengkom en roer de gecondenseerde melk er door met de kunststof spatel, tot het romig begint te worden. Doe de biscuitjes, rozijnen, walnoten en cranberries in het mengsel. Roer dit door tot elk stukje fruit en biscuit is omringd door de romige chocoladesaus.
Giet het mensen in de ovenschaal (bakblik kan ook). Zorg dat het ook goed in de hoeken zit en duw waar nodig aan. De bovenkant mag er grillig uitzien. Zet de ovenschaal in de koelkast tot het gestold is.
Beter laat je het een nacht staan, maar als je echt heel graag wil proeven kan dat na ca. 4 uur :-)
Bron
www.overeten.com
Serveertip
In stukjes snijden en serveren. Ze zijn enkele dagen in de koelkast houdbaar.