Chunky Chocolate

  • Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Chunky Chocolate

    Chunky Chocolate

    Chunky Chocolate

Overheerlijke chocolade met biscuit, noten, rozijnen en cranberries

Deel dit recept

Ingrediënten
> 350 gram pure chocolade
> 115 gram roomboter
> 1 blikje gecondenseerde melk (à 400 gram)
> 200 gram biscuitjes
> 50 gram rozijnen
> 115 gram gedroogde cranberries
> 50 gram walnoten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, schaal, kunststof spatel, rechthoekige ovenschaal, bakpapier

Voorbereiding

Maak een prop van bakpapier en houd het even onder de kraan. Zo wordt het papier slap en bekleed je er makkelijker een ovenschaal mee :-)
Breek de biscuitjes tot stukjes van ca. 2 cm. Niet verkruimelen.

Bereidingswijze

Smelt de chocolade en boter au bain marie en roer dit constant door. Giet de gesmolten chocolade in een mengkom en roer de gecondenseerde melk er door met de kunststof spatel, tot het romig begint te worden. Doe de biscuitjes, rozijnen, walnoten en cranberries in het mengsel. Roer dit door tot elk stukje fruit en biscuit is omringd door de romige chocoladesaus.

Giet het mensen in de ovenschaal (bakblik kan ook). Zorg dat het ook goed in de hoeken zit en duw waar nodig aan. De bovenkant mag er grillig uitzien. Zet de ovenschaal in de koelkast tot het gestold is.
Beter laat je het een nacht staan, maar als je echt heel graag wil proeven kan dat na ca. 4 uur :-)

Bron

www.overeten.com

Serveertip

In stukjes snijden en serveren. Ze zijn enkele dagen in de koelkast houdbaar.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

YourtjeO avatar
YourtjeO

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten