1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Garnalen
  6. Risotto met Garnalen

Risotto met Garnalen

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-05-1999

Ingrediënten 4 personen


2 kopjes arboriorijst (bv Gallo)
1 tl safraandraadjes
1,5 liter visbouillon
1,8 dl droge witte wijn
500g steur of noorse garnalen, gepeld
4 el olijfolie
1 middelgrote ui, in blokjes
2 teentjes knoflook
1 bosje verse peterselie



Een van mijn favoriete risotto recepten!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Breng in een kleine steelpan de visbouillon op een hoog vuur aan de kook. Voeg de saffraan aan de bouillon toe, temper het vuur tot laag en houd de vloeistof warm.

Bereidingswijze

Breng de olie in een grote pan met dikke bodem op een laag vuur en bak er de knoflook en de ui al roerend circa 3 minuten tot goudbruin. Voeg de arboriorisjt aan de ui toe en roerbak circa 1 minuut tot de korrels wit kleuren. Voeg de wijn toe en roer 2 minuten tot hij is opgenomen. Ga door en voer per keer 1.8 dl bouillon toe onder constant roeren tot de rijst na circa 10 minuten zacht wordt. Voeg per keer 1,25 dl bouillon toe en roer en kook nog ongeveer 6 minuten. Bewaar 1,25 dl bouillon voor de volgende stap. Voeg de garnalen toe en kook verder. Voeg de rest van de bouillon nu. Blijf roeren en kook nog ongeveer 4 minuten tot de garnalen roze zijn en de rijst "al dente" en romig is. Voeg de fijngehakte peterselie toe en eet smaakelijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bete_blue


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bete_blue
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top