Smida (griesmeel-)broodjes gevuld met La vache qui rit

  • Marokkaans, Brood
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-09-2012
  • Smida (griesmeel-)broodjes gevuld met La vache qui rit

    Smida (griesmeel-)broodjes gevuld met La vache qui rit

    Smida (griesmeel-)broodjes gevuld met La vache qui rit

  • Smida (griesmeel-)broodjes gevuld met La vache qui rit

    Smida (griesmeel-)broodjes gevuld met La vache qui rit

    Smida (griesmeel-)broodjes gevuld met La vache qui rit

Deze broodjes kan je bereiden in een tajine of in een koekenpan met dikke bodem.

Deel dit recept

Ingrediënten
250 gram fijn griesmeel;
150 ml volle melk;
100 ml zonnenbloemolie;
1/2 lepeltje zout;
1 zakje bakpoeder;
La vache qui rit (puntjes smeerkaas).
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Tajine of koekenpan

Voorbereiding

Doe de griesmeel samen met het bakpoeder en hetzout in een kom en vermeng goed.

Giet de olie bij het griesmeelmengsel en bewerk het
deeg met de hand.
Meng er dan de volle melk door heen en bewerk tot een
mooi deeg; maak daar kleine bolletjes van.(foto 2)

Gebruik La vache qui rit of een andere smeltkaas naar
eigen smaak.

Bereidingswijze

Neem een bolletje deeg, maak het plat en leg in het
midden een stukje La vache.
Vouw het deeg er omheen en vorm opnieuw tot een
bolletje dat je opnieuw plat maakt.

Bak de smidabroodjes aan beide kanten op een hete
tajine of in een koekenpan met dikke bodem.

Bron

http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=108686&Smida-griesmee

Laatste reacties

MissRoxy avatar
MissRoxy 29-05-2022

Met de ingrediënten was het bij mij nog erg vloeibaar, maar na het toevoegen van nog meer griesmeel is het gelukt. Erg lekker! Bedankt voor het delen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten