Gestoomde tuinbonensalade met ingelegde citroen

  • Marokkaans, Vegetarisch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-09-2012
  • Gestoomde tuinbonensalade met ingelegde citroen

    Gestoomde tuinbonensalade met ingelegde citroen

    Gestoomde tuinbonensalade met ingelegde citroen

Dit is een smakelijke, gestoomde tuinbonensalade met de typisch Marokkaanse toevoeging van ingelegde citroen die je kunt kopen bij Marokkaanse winkels of die je ook zelf kunt maken.

Deel dit recept

Ingrediënten
800 gram verse tuinbonen in de schil;
2 tenen knoflook;
1 koffielepel gemalen komijn;
1 koffielepel paprikapoeder;
1/2 koffielepel chilipoeder;
1 eetlepel gehakte ingelegde citroen;
olijfolie;
zout naar smaak.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Haal de helft van de tuinbonen uit de schil (peul).
Snijd van de andere helft de uiteinden van de peulen
en verwijder het stugge draadje dat aan de
beide zijden van de peulen zit en snijd de peulen
doormidden.
Doe de tuinbonen en de halve tuinboonpeulen in
een stoompan (of in de bovenste helft van een
couscouspan) samen met de geschilde tenen knoflook
en laat 30 minuten stomen.
De tuinbonen zullen een donkere kleur krijgen.

Bereidingswijze

Verhit in een pan een flinke scheut olijfolie en fruit
daarin de gemalen komijn, het paprikapoeder, de
scherpe chilipoeder en de fijngehakte ingelegde
citroen.
Voeg de gestoomde tuinbonen- en peulen en de
knoflooktenen toe en vermeng alles met een houten
lepel.
Laat ongeveer 10 minuten zachtjes stoven zodat
alle smaken zich goed vermengen.
Voeg zout naar smaak toe en overgiet met nog wat
goede olijfolie.

Dien koud of lauw op.

Bron

http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=108587&Gestoomde-tuin

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten