Zelfgemaakte Sesampasta

  • Aziatisch, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-09-2012
  • Zelfgemaakte Sesampasta

    Zelfgemaakte Sesampasta

    Zelfgemaakte Sesampasta

Sesampasta: een veel gebruikte ingrediënten in Zuidoost Azië.

Deel dit recept

Ingrediënten
250 g sesamzaadjes
40 ml arachideolie (pindaolie) of zoveel dat dit een dikke pasta worden
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Rooster sesamzaadjes in een droge koekenpan tot iets gekleurd.
2. Maal sesamzaadjes in een koffiemolen of vijzel of blender tot fijn.
3. Meng olie erdoor tot dikke vloeibare pasta.
4. Meng zout door sesampasta.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip


Dit blijft maanden goed op de rek.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten