Lamsbiefstuk met couscous

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Heerlijk mals lamsvlees. Het moet enige uren marineren, maar daarna op de grill is het zo klaar.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 stukken lamsbout (totaal 600 gram); 1 theelepel zeezout; 1 rode peper, ontdaan van zaadlijsten en gehakt; 2 knoflooktenen, gehakt; 2 theelepels komijnzaadjes; 2 theelepels karwijzaadjes; 2 theelepels citroenrasp; 2 eetlepels olijfolie

Voor de couscous: 200 gram couscous; 150 gram rode ui, gesnipperd; 1 knoflookteen, gehakt; 2 pruimtomaten, ontveld, ontdaan van zaadlijsten en in blokjes; 2 eetlepels olijfolie; 1 eetlepel bladpeterselie, gehakt; 1 eetlepel mint, gesneden; 50 ml citroensap; zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak een marinade door alle ingrediënten met uitzondering van het vlees te mengen en marineer hierin het vlees 3 uur tot een nacht in de koelkast.

Gril het vlees op de barbecue, aan elke kant 10-12 minuten.

Laat de couscous 5-6 minuten wellen in 250 ml kokend water.

Bak de ui en de knoflook glazig in de olie.

Voeg de losgeroerde couscous toe.

Meng er de kruiden, het citroensap en de tomatenblokjes doorheen. Breng op smaak met zout en peper.

Bron

Wining & Dining

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

petra_lafeber avatar
petra_lafeber

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten