Choco-karamelcake

  • Nederlands, Banket
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 30-09-2012

Deel dit recept

Ingrediënten
150 gr boter
150 gr bloem
3 marsrepen
275 gr pure chocolade
4 eieren
200 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
zout
1 tl bakpoeder
125 ml slagroom
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Vet een cakevorm (25 cm lang, 1,5 l inhoud) in met een beetje boter en bestrooi hem met bloem. Hak de marsrepen fijn. Breek de pure chocolade in stukken. Smelt de boter met 150 gr pure chocolade au bain marie. Laat 5-10 minuten afkoelen.
Verwarm de oven voor op 175 graden C.

Bereidingswijze

Klop de eieren met 125 gr suiker, de vanillesuiker en een snufje zout minimaal 5 minuten schuimig. Doe de gesmolten chocoladeboter in een kom. Roer het eierschuim erdoorheen. Zeef de bloem met het bakpoeder erboven het spatel het kort erdoorheen. Spatel de gehakte marsrepen erdoorheen. Strijk het beslag in de cakevorm en bak hem ca. 1 uur in de oven.
Stort de cake na ca. 10 minuten uit de vorm en laat hem helemaal afkoelen.
Smelt 125 gr chocolade met de slagroom en 25 gr boter op laag vuur. Laat het mengsel ca. 30 minuten afkoelen en zet het eventueel kort in de koelkast totdat het glazuur stroperig wordt. Verdeel het glazuur in golven over de cake. Zet de cake minimaal 2 uur in de koelkast.

Bron

Koken en Genieten, Oktober 2012

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten