tagliatelle met Bolognesesaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 29-09-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
50 gr mager rookspek, in blokjes gesneden
1 ui, gesnipperd
1 stengel bleekselderij, in blokjes
1 wortel, in blokjes
2 teentjes knoflook
300 gr rundergehakt
1 dl bouillon
1 klein blik tomaten
2 el tomatenpuree
zout en peper
1 el peterselie
1 tl tijm
1 tl basilicum
paar takjes rozemarijn
1 dl rode wijn
400 gr tagliatelle
75 gr geraspte Parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bak de blokjes spek in een grote braadpan uit. Voeg ui, bleekselderij en wortel toe. Fruit de groenten boven een hoog vuur.
Pers er het knoflook boven uit. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Roer er de bouillon door, voeg de wijn, de tomaten met sap uit het blik en de tomatenpuree toe.
Breng het mengsel aan de kook en voeg er zout, peper, peterselie, tijm, basilicum en rozemarijn toe. Temper het vuur, leg het deksel op de pan en laat alles 50-60 minuten zachtjes stoven.
Kook de tagliatelle beetgaar in kokend water met zout en olijfolie.
Doe de tagliatelle in een grote schaal en serveer de saus en de geraspte kaas er apart bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten