1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Balkanische keuken
  5. Pilav met kipfilet

Pilav met kipfilet

  • Balkan, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-09-2012

Ingrediënten 4 personen


4 kipfilets (schoongemaakt en gehalveerd)
peper-zout-paprikapoeder
2 uien (grof gesnipperd)
2 teentjes knoflook (in plakjes)
1/2 Spaans pepertje (in ringetjes)
1 el paprikapoeder pikant
250 gr champignons (in plakjes)
1 rode paprika (in blokjes)
1 gele paprika (in blokjes)
1 blikje tomatenpuree
3 dl kippenbouillon
2 el ketjap manis
2 el tomatenketchup
1 blik perzikken op sap
1 el peterselie (fijngesneden)
1 el dille (fijngesneden)
50 gr boter


Verder heb je nodig


Braadpan


Mijn versie van het lekkere gerecht uit de Balkan, zoet en iets pittig.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kruid de kip naar smaak met peper, zout en paprikapoeder.

Bereidingswijze

Smelt de boter in de pan en bak hierin de kipfiletstukken zachtjes aan tot ze beginnen te kleuren. Voeg dan de uien, knoflook, peper en paprikapoeder toe en bak een minuutje mee. Voeg dan de champignons, paprika`s en tomatenpuree toe en bak ook een minuutje mee. Giet er dan de bouillon op en roer er de ketchup en ketjap door en breng aan de kook. Laat dit geheel ca 25 minuten zachtjes stoven, voeg dan de perzikken met het sap en de fijngesneden kruiden toe en warm alles nog een paar minuten door.

Serveertip

Heel lekker met rijst en bijvoorbeeld doperwtjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top