Quiche met geitenkaas, walnoten, spek en honing
- Wereld, Tussendoortje
- 20-30 min.
- Geplaatst op 29-09-2012
Hartige taart, die op ieder moment van de dag en bij iedere gelegenheid gegeten kan worden
Lees meer: de quiche top 10
Ingrediënten 8 personen
- Bladerdeeg om het bakblik mee te bekleden (ik heb vers bladerdeeg van `tante Fanny` gebruikt, maar losse bladerdeeg vellen kan ook)- 150 gram zachte geitenkaas (mag ook geitenkaas met honingsmaak zijn)
- 6 plakjes ontbijtspek
- handje vol walnoten
- 3 eieren
- 1 bosui in dunne ringetjes
- 2 eetlepels creme fraiche
- 2 eetlepels honing
- Zout & peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 396,79 kcal |
Koolhydraten | 22,69 g |
Eiwitten | 13,14 g |
Vetten | 27,83 g |
Benodigdheden
Bakblik (20cm doorsnede), ovenBereidingswijze
Bekleed het ingevette bakblik met bladerdeeg. Bewaar wat bladerdeeg om over de bovenkant in repen te leggen.
Leg 3 plakjes ontbijt op de bodem van het bladerdeeg en verkruimel de geitenkaas er over heen. Hak de walnoten in grove stukken en verdeel tweederde van de walnoten over de bodem. Sprenkel de honing over de geitenkaas en de walnoten. Leg hier boven op de andere plakjes ontbijtspek.
Klop in een kom de eieren los, doe daarbij de gesneden bosui, 2 eetlepels creme fraiche, beetje zout en versgemalen peper. Meng dit goed door elkaar.
Giet het eiermengsel over de geitenkaas heen.
Leg hier overheen de reepjes bladerdeeg. Bestrijk de reepjes met een losgeklopt ei. Strooi hierover nog de overgebleven walnoten.
Zet het voor circa 30 minuten in de oven en serveer warm.
Serveertip
Lekker met een simpele salade van bijvoorbeeld rucola sla
Laatste reacties
Wat een heerlijke quiche! Bedankt voor het delen van dit recept.
De afgelopen tijd deze quiche weer regelmatig gemaakt....zo ook gisteren weer toen mijn zus en zwager kwamen lunchen..... heerlijk!!
Ik heb deze taart toevallig gisteren gebakken. De oven op 180 graden en dan een half uurtje. Ik heb eeb hete luchtoven. Gewoon af en toe checken.
Lijkt me heerlijk, ik heb de boodschappen al in huis!. Ik kan alleen niet terugvinden op welke stand de oven gaat...
Dit lijkt mij een heerlijke taart, ben gek op geitenkaas! Neem je recept dan ook mee naar mijn kookboek hartige taart. Groetjes, Caro
Ehhhh .... *300 gram geblancheerde spinazie*
Dit wordt onze favoriet! Ik heb er 300 graag gebalanceerde spinazie tussen gedaan. Prima combi. Wel wat paneermeel op de bodem gedaan en zoveel mogelijk vocht uit de spinazie gedrukt.
misschien op het het bladerdeeg wat paneermeel strooien doe ik ook met appeltaart en werkt erg goed
Gisteren gemaakt. Smaak was heel lekker maar het geheel was erg nat en klef. Wat kan ik hier aan doen? Groetjes Lammy
Ik ga hem vanavond weer maken hij is echt heerlijk en valt bij iedereen in de smaak...