Quiche met geitenkaas, walnoten, spek en honing

  • Wereld, Tussendoortje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-09-2012
  • Quiche met geitenkaas, walnoten, spek en honing

    Quiche met geitenkaas, walnoten, spek en honing

    Quiche met geitenkaas, walnoten, spek en honing

Hartige taart, die op ieder moment van de dag en bij iedere gelegenheid gegeten kan worden

Lees meer: de quiche top 10

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
- Bladerdeeg om het bakblik mee te bekleden (ik heb vers bladerdeeg van `tante Fanny` gebruikt, maar losse bladerdeeg vellen kan ook)
- 150 gram zachte geitenkaas (mag ook geitenkaas met honingsmaak zijn)
- 6 plakjes ontbijtspek
- handje vol walnoten
- 3 eieren
- 1 bosui in dunne ringetjes
- 2 eetlepels creme fraiche
- 2 eetlepels honing
- Zout & peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakblik (20cm doorsnede), oven

Bereidingswijze

Bekleed het ingevette bakblik met bladerdeeg. Bewaar wat bladerdeeg om over de bovenkant in repen te leggen.

Leg 3 plakjes ontbijt op de bodem van het bladerdeeg en verkruimel de geitenkaas er over heen. Hak de walnoten in grove stukken en verdeel tweederde van de walnoten over de bodem. Sprenkel de honing over de geitenkaas en de walnoten. Leg hier boven op de andere plakjes ontbijtspek.

Klop in een kom de eieren los, doe daarbij de gesneden bosui, 2 eetlepels creme fraiche, beetje zout en versgemalen peper. Meng dit goed door elkaar.

Giet het eiermengsel over de geitenkaas heen.

Leg hier overheen de reepjes bladerdeeg. Bestrijk de reepjes met een losgeklopt ei. Strooi hierover nog de overgebleven walnoten.

Zet het voor circa 30 minuten in de oven en serveer warm.

Serveertip

Lekker met een simpele salade van bijvoorbeeld rucola sla

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Sarinaxx avatar
Sarinaxx 09-01-2021

Wat een heerlijke quiche! Bedankt voor het delen van dit recept.

Lammy1954 avatar
Lammy1954 28-07-2020

De afgelopen tijd deze quiche weer regelmatig gemaakt....zo ook gisteren weer toen mijn zus en zwager kwamen lunchen..... heerlijk!!

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 23-03-2018

Ik heb deze taart toevallig gisteren gebakken. De oven op 180 graden en dan een half uurtje. Ik heb eeb hete luchtoven. Gewoon af en toe checken.

josevangelder avatar
josevangelder 23-03-2018

Lijkt me heerlijk, ik heb de boodschappen al in huis!. Ik kan alleen niet terugvinden op welke stand de oven gaat...

caroca avatar
caroca 15-08-2016

Dit lijkt mij een heerlijke taart, ben gek op geitenkaas! Neem je recept dan ook mee naar mijn kookboek hartige taart. Groetjes, Caro

Monique2810 avatar
Monique2810 14-08-2016

Ehhhh .... *300 gram geblancheerde spinazie*

Monique2810 avatar
Monique2810 14-08-2016

Dit wordt onze favoriet! Ik heb er 300 graag gebalanceerde spinazie tussen gedaan. Prima combi. Wel wat paneermeel op de bodem gedaan en zoveel mogelijk vocht uit de spinazie gedrukt.

bacaki12 avatar
bacaki12 18-11-2015

misschien op het het bladerdeeg wat paneermeel strooien doe ik ook met appeltaart en werkt erg goed

Lammy1954 avatar
Lammy1954 30-03-2014

Gisteren gemaakt. Smaak was heel lekker maar het geheel was erg nat en klef. Wat kan ik hier aan doen? Groetjes Lammy

Bertine97 avatar
Bertine97 04-12-2013

Ik ga hem vanavond weer maken hij is echt heerlijk en valt bij iedereen in de smaak...

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten