Wortelpuree
- Nederlands, Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 28-09-2012
Ingrediënten 4 personen
600 g winterwortels, geschrapt100 g aardappel kruimig, geschild
1 el zonnebloemolie
3 el mascarpone
1/2 groentebouillontablet
1 el platte peterselie, heel fijn gehakt
Voorbereiding
Snijd de wortels en aardappel in stukjes. Verwarm de olie in een pan, en schep de stukjes wortel en aardappel erdoor. Voeg 2 el water toe. Leg de deksel op de pan en stoof de groente op een heel zacht pitje in ca. 12 min. gaar
Bereidingswijze
Voeg de mascarpone toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Pureer de groente met de staafmixer en voeg naar smaak peper toe. Strooi de peterselie erover.
Bron
ah
Serveertip
Lekker in plaats van aardappelpuree bij vis uit de oven of stoofvlees
Laatste reacties
Interessant recept, nog nooit wortels zo gehad en ook voor een deftig diner geschikt.