Wor­tel­pu­ree

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-09-2012
  • Wor­tel­pu­ree

    Wor­tel­pu­ree

    Wor­tel­pu­ree

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g winterwortels, geschrapt
100 g aardappel kruimig, geschild
1 el zonnebloemolie
3 el mascarpone
1/2 groentebouillontablet
1 el platte peterselie, heel fijn gehakt
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de wortels en aardappel in stukjes. Verwarm de olie in een pan, en schep de stukjes wortel en aardappel erdoor. Voeg 2 el water toe. Leg de deksel op de pan en stoof de groente op een heel zacht pitje in ca. 12 min. gaar

Bereidingswijze

Voeg de mascarpone toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Pureer de groente met de staafmixer en voeg naar smaak peper toe. Strooi de peterselie erover.

Bron

ah

Serveertip

Lekker in plaats van aardappelpuree bij vis uit de oven of stoofvlees

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

deonart avatar
deonart 06-12-2012

Interessant recept, nog nooit wortels zo gehad en ook voor een deftig diner geschikt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten