Heerlijke groenteschotel met varkenshaas

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-09-2012

Een erg lekker 1-pans gerecht dat snel op tafel staat, makkelijk te maken is en ook nog eens meer dan genoeg vitamines bevat!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr varkenshaas (in plakjes gesneden)
2 uien (in halve ringen)
2 teentjes knoflook (in plakjes)
1 zakje aardappelblokjes (of schijfjes, is naar smaak)
250 gr spercieboontjes (2 minuutjes voorgekookt)
1 rode paprika (in reepjes)
150 gr kleine champignons (schoonmaken maar heel laten)
1 dl tomatensap
1 el kruidenboter
1 el Provencaalse kruiden
50 gr boter

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote hapjespan

Bereidingswijze

Verhit de boter in de hapjespan en bak hierin de (gekruid met peper en zout) varkenshaas plakjes een paar minuten lichtbruin. Voeg dan de uien en knoflook toe en bak een minuutje mee. Voeg dan de aardappelblokjes (of schijfjes) toe en bak dit samen met de spercieboontjes, paprika en champignons een kleine 10 minuten mee. Voeg dan het tomatensap, Provencaalse kruiden en de kruidenboter toe en laat 5 minuten smoren. Maak dan eventueel af op smaak met peper, zout en de Provencaalse kruiden.

Serveertip

Het is een volledige schotel, maar een simpele salade kan er natuurlijk altijd bij!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten