Hartige prei-wortel-ui-kaas-gehakt strudel a la calzone

  • Internationaal, Feestmaaltijd
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-09-2012
  • Hartige prei-wortel-ui-kaas-gehakt strudel a la calzone

    Hartige prei-wortel-ui-kaas-gehakt strudel a la calzone

    Hartige prei-wortel-ui-kaas-gehakt strudel a la calzone

Het lijkt op een calzone pizza, maar is het niet vanwege het deeg. Het wordt een fris herfst weekend zei de weervrouw dus is dit een heerlijke lunch, snack of maaltijd op zaterdagavond waar je weer snel warm van word.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gr HOH gehakt
150 gr wortels (bospeen fijngehakt)
150 gr prei (in halve ringen)
1 ui (fijn gesnipperd)
100 gr mozarella
Eén rol bladerdeeg (diepvries)
Olijfolie
2 t tijm
1 t majoraan
Zeezout
Zwarte peper uit de molen
50 ml witte wijn
Paar scheutjes groentebouillon
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan, bakpapier

Bereidingswijze

Wortels julienne snipperen, prei in dunne halve ringen snijden en ui snipperen. Gehakt in de koekenpan rullen (aanbraden) in olijfolie. Prei en ui toevoegen totdat het glazig wordt. Wortel toevoegen en even meebakken. Afblussen met het beetje witte wijn en enkele scheuten groentebouillon. Nu kruiden met zout, peper, tijm en majoraan. Laten inkoken totdat het vocht bijna is verdampt. Mengsel terugkoelen totdat het koud is.
Nu de rol bladerdeeg nemen en uitrollen. Het mengsel uit de pan over het deeg verdelen. De kaas er bij en het deeg oprollen en aan de uiteinden vastdrukken. Het mag niet gaan lekken. Het vochtige deeg nu op een bakplaat met bakpapier in een voorverwarmde oven op 200 graden ongeveer 30 minuten bakken totdat het mooi bruin is. Je weet niet wat je proeft. Smullen !

Bron

Heel oud kookblad

Serveertip

Lekker met een kop champignonsoep en een glas wijn bij de openhaard.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hwaijers avatar
hwaijers 09-01-2019

vandaag voor de zoveelste keer gemaakt. Blijft lekker. als lunch nu de ene helft overmorgen de tweede helft

elsholman1 avatar
elsholman1 30-12-2012

Hoi Alex, Ik heb het recept meegenomen en ga het vandaag maken, heerlijk met dit weer, open haardje aan lekker glas rode wijn erbij, en ik doe er een salade bij, ik laat het je weten....Bednakt voor je recept ....Fijne zondag... Gr. Els

evdk avatar
evdk 04-11-2012

Vanavond gegeten: hoeveelheid voor 2 personen best wel beetje veel... maar wat een geweldig lekkere strudel!!! Volgende keer, want die komt er zeker, ga ik het eens proberen met andere kaas (ik ben niet zo`n fan van mozarella).. bijv. plakjes of geraspte boerenkaas en dan doe ik ik ook wat knoflookstukjes erbij. Je hoort het nog, groet eef

evdk avatar
evdk 20-10-2012

waarom zie ik dit overheerlijke recept nu pas??? ik ga het snel maken! groetjes, eef

Fressnapf avatar
Fressnapf 17-10-2012

@lola2012 Ja hoor dat kan uitstekend! Afgedekt in de koelkast zetten en pakken als je het wilt verwerken. Géén probleem. Smakelijk!

Lola2012 avatar
Lola2012 17-10-2012

Dit recept was heerlijk! Morgen krijg ik eters, zou je de vulling ook al 1 dag eerder kunnen maken?

Fressnapf avatar
Fressnapf 10-10-2012

Wat een leuke reactie! Nou ik red het niet want wij eten deze met 2 personen helemaal op. Dan is hij ook echt helemaal weg. Bedankt voor je reactie. Heel fijn dat mensen de moeite nemen.

Helene74 avatar
Helene74 10-10-2012

Zalig recept, een aanrader! Wij hebben overigens met twee volwassenen en twee kinderen kunnen eten van deze hoeveelheid.

ArualB avatar
ArualB 03-10-2012

Lijkt me heerlijk, neem ik mee. Groetjes, Laura

ronaldvermeulen avatar
ronaldvermeulen 30-09-2012

Ik ga hem zeker ook maken

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten