Hartige prei-wortel-ui-kaas-gehakt strudel a la calzone
- Internationaal, Feestmaaltijd
- 30-60 min.
Het lijkt op een calzone pizza, maar is het niet vanwege het deeg. Het wordt een fris herfst weekend zei de weervrouw dus is dit een heerlijke lunch, snack of maaltijd op zaterdagavond waar je weer snel warm van word.
Ingrediënten 2 personen
250 gr HOH gehakt150 gr wortels (bospeen fijngehakt)
150 gr prei (in halve ringen)
1 ui (fijn gesnipperd)
100 gr mozarella
Eén rol bladerdeeg (diepvries)
Olijfolie
2 t tijm
1 t majoraan
Zeezout
Zwarte peper uit de molen
50 ml witte wijn
Paar scheutjes groentebouillon
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1091,34 kcal |
Koolhydraten | 62,56 g |
Eiwitten | 44,22 g |
Vetten | 68,54 g |
Benodigdheden
koekenpan, bakpapierBereidingswijze
Wortels julienne snipperen, prei in dunne halve ringen snijden en ui snipperen. Gehakt in de koekenpan rullen (aanbraden) in olijfolie. Prei en ui toevoegen totdat het glazig wordt. Wortel toevoegen en even meebakken. Afblussen met het beetje witte wijn en enkele scheuten groentebouillon. Nu kruiden met zout, peper, tijm en majoraan. Laten inkoken totdat het vocht bijna is verdampt. Mengsel terugkoelen totdat het koud is.
Nu de rol bladerdeeg nemen en uitrollen. Het mengsel uit de pan over het deeg verdelen. De kaas er bij en het deeg oprollen en aan de uiteinden vastdrukken. Het mag niet gaan lekken. Het vochtige deeg nu op een bakplaat met bakpapier in een voorverwarmde oven op 200 graden ongeveer 30 minuten bakken totdat het mooi bruin is. Je weet niet wat je proeft. Smullen !
Bron
Heel oud kookblad
Serveertip
Lekker met een kop champignonsoep en een glas wijn bij de openhaard.