1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Peen
  5. Bospeen
  6. Hartige prei-wortel-ui-kaas-gehakt strudel a la calzone

Hartige prei-wortel-ui-kaas-gehakt strudel a la calzone

  • Internationaal, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-09-2012

Ingrediënten 2 personen


250 gr HOH gehakt
150 gr wortels (bospeen fijngehakt)
150 gr prei (in halve ringen)
1 ui (fijn gesnipperd)
100 gr mozarella
Eén rol bladerdeeg (diepvries)
Olijfolie
2 t tijm
1 t majoraan
Zeezout
Zwarte peper uit de molen
50 ml witte wijn
Paar scheutjes groentebouillon


Verder heb je nodig


Koekenpan, bakpapier


Gehaktbrood a la calzone

in bladerdeeg met kaas, ui, prei, wortel en veel smaak

in bladerdeeg met kaas, ui, prei, wortel en veel smaak

Het lijkt op een calzone pizza, maar is het niet vanwege het deeg. Het wordt een fris herfst weekend zei de weervrouw dus is dit een heerlijke lunch, snack of maaltijd op zaterdagavond waar je weer snel warm van word.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Wortels julienne snipperen, prei in dunne halve ringen snijden en ui snipperen. Gehakt in de koekenpan rullen (aanbraden) in olijfolie. Prei en ui toevoegen totdat het glazig wordt. Wortel toevoegen en even meebakken. Afblussen met het beetje witte wijn en enkele scheuten groentebouillon. Nu kruiden met zout, peper, tijm en majoraan. Laten inkoken totdat het vocht bijna is verdampt. Mengsel terugkoelen totdat het koud is.
Nu de rol bladerdeeg nemen en uitrollen. Het mengsel uit de pan over het deeg verdelen. De kaas er bij en het deeg oprollen en aan de uiteinden vastdrukken. Het mag niet gaan lekken. Het vochtige deeg nu op een bakplaat met bakpapier in een voorverwarmde oven op 200 graden ongeveer 30 minuten bakken totdat het mooi bruin is. Je weet niet wat je proeft. Smullen !

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met een kop champignonsoep en een glas wijn bij de openhaard.

Bron

Heel oud kookblad



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (15)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top