Kaaskroketje van camembert
- Frans, Borrelhapje
- 20-30 min.
Ingrediënten
1 camambert á 250 gram2 eieren
2 eetl bloem
8 eetl paneermeel
arachideolie
Voorbereiding
leg de camambert voor gebruik een paar uur in de koelkast.
Bereidingswijze
Verwijder grotendeels de korst van de camambert en snij hem in acht stukjes. Vorm er platte balletjes van.
klop de eieren los in een diep bord.
Doe de bloem in een tweede diep bord.
Doe de paneermeel in een derde diep bord.
Haal de balletjes camambert achtereenvolgens door de bloem,de eieren en het paneermeel.Herhaal dit eventueel nog een keer.
Neem een pan en giet hierin een laag arachide olie van ongeveer 2 centimeter.
Bak de kroketjes ongeveer 3á4 minuutjes aan elke kant totdat ze een goudgeel korstje hebben.
Bron
kookboek fingerfood en andere lekkere hapjes
Serveertip
lekker met een cranberrysausje. Of gewoon lekker met mosterd.