Kaaskroketje van camembert
- Frans, Borrelhapje
- 20-30 min.
- Geplaatst op 27-09-2012
Ingrediënten
1 camambert á 250 gram2 eieren
2 eetl bloem
8 eetl paneermeel
arachideolie
Voorbereiding
leg de camambert voor gebruik een paar uur in de koelkast.
Bereidingswijze
Verwijder grotendeels de korst van de camambert en snij hem in acht stukjes. Vorm er platte balletjes van.
klop de eieren los in een diep bord.
Doe de bloem in een tweede diep bord.
Doe de paneermeel in een derde diep bord.
Haal de balletjes camambert achtereenvolgens door de bloem,de eieren en het paneermeel.Herhaal dit eventueel nog een keer.
Neem een pan en giet hierin een laag arachide olie van ongeveer 2 centimeter.
Bak de kroketjes ongeveer 3á4 minuutjes aan elke kant totdat ze een goudgeel korstje hebben.
Bron
kookboek fingerfood en andere lekkere hapjes
Serveertip
lekker met een cranberrysausje. Of gewoon lekker met mosterd.
Laatste reacties
Hallo Ena 2. Bedankt dat je dit recept hebt meegenomen. Ik hoop dat je er van gaat smullen. Groetjes Joyce
http://www.wu1851.com for you to shopping and save!!!
http://www.wu1851.com for you to shopping and save!!!
Klinkt goed, ga ik van het weekend maken!
Joyce, deze ga ik bewaren. Lijkt me inderdaad lekker met cranberrysaus. Heb je Fressnapf al laten weten dat het interesse met 2 s-en is.
Camambert was natuurlijk sneer naar de beteweter. Ankie
Lijkt me erg lekker. Ga ik zeker eens proberen. Heerlijk camambert. hahah Groet van Ankie
MMM.. lekker `receppie` Joyce, ik neem het mee. Ik heb wel eens kaaskroketjes gemaakt maar Nog nooit met camembert gemaakt heel leuk voor een feestje! En of er nu camambert of camembert staat… iedereen weet wat je bedoelt en dat is de hoofdzaak. [br] Groetjes, Louise
fingeRfood betweter fressnapf
Het is `camembert` en géén camambert dames. Maar lekker is dit wel! Ik maak het al jaren en ook met Brie. Welk "fingefood" kookboek is dit Joyce? Dat boek heeft zeker mijn interese.