Massaman garnalencurry

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-09-2012
  • Massaman garnalencurry

    Massaman garnalencurry

    Massaman garnalencurry

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
* 150 gram krieltjes of nieuwe aardappelen
* 1-2 el massaman-currypasta
* 1 blik kokosmelk (400 ml)
* 1 kaneelstokje, gebroken
* 2 kardemompeulen, geplet
* 300 gram rauwe, gepelde grote garnalen
* 1 tl bruine basterdsuiker
* 2 limoenen
* 1 el Thaise vissaus
* 1 rode peper
* verse basilicum

Bereiden
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 630,84 kcal
Koolhydraten 36,21 g
Eiwitten 32,05 g
Vetten 40,11 g

Bereidingswijze

Schep de currypasta met de helft van de kokosmelk in een diepe koekenpan.
Verwarm zachtjes, totdat de geur van de curry vrijkomt. Voeg de rest van de kokosmelk toe en breng tegen de kook aan.
Schep de aardappelblokjes, kaneel en kardemom door de curry en stoof 15 min op laag vuur tot de aardappeltjes beetgaar zijn.
Voeg de garnalen, suiker, vissaus en het sap van 1 limoen toe.
Stoof nog 4 min tot de garnalen net gaar (roze) zijn.
Snij intussen het pepertje (zonder de zaadjes!) in ringen en scheur de basilicum grof.
Strooi beide over de curry en serveer direct, met de tweede limoen in partjes.

Bron

elle eten

Serveertip

Ik vind peultjes of sugarsnaps er lekker bij. (even paar minuten (voor)koken en dan samen met de garnalen in de pan.)

tip:
rooster wat cashewnoten, hak ze grof. Strooi op het laatst over het gerecht.

Lekker met witte rijst of mihoen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten