1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Zalm
  5. Mosterdsoep met gerookte zalm

Mosterdsoep met gerookte zalm

  • Nederlands, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-09-2012

Ingrediënten 4 personen


2 sjalotjes, 35 gram boter, 35 gram bloem, 1 pot vleesfond (verdunnen met water tot 7 dl) of 7 dl runderbouillon, 3-4 el Groninger mosterd, 1 bekertje crème fraîche of 1 dl room, 2 el gehakte peterselie, zwarte peper en zout naar smaak, 150 g gerookte zalm

In mosterdsoep horen uiteraard geen bonen!!! Belachelijke tip van Smulweb!!


Verder heb je nodig


Pan, snijplank, mes

Mosterdsoep met gerookte zalm
Mosterdsoep met gerookte zalm

Een heerlijke romige doch pittige soep (en houd je niet van vis, vervang dan de zalm door plakjes rookworst of blokjes uitgebakken gerookt spek)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Fruit de sjalotjes in de boter. Voeg de bloem toe en blijf roeren totdat die opgenomen is. Schenk er vervolgens in gedeelten al roerend de hete bouillon bij en blijf roeren tot een gladde, gebonden soep ontstaat. Voeg vervolgens de mosterd toe en tot slot de crème fraîche, peterselie, peper en evt zout. Verdeel de zalm over de soepkommen en schenk er daarna de soep bij (als je de rookworst erdoor wilt, laat die dan even meewarmen in de soep). Eet smakelijk!

Bron

Ooit uit een tijdschrift gehaald, weet niet meer welk tijdschrift



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ArualB


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ArualB
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top