2 sjalotjes, 35 gram boter, 35 gram bloem, 1 pot vleesfond (verdunnen met water tot 7 dl) of 7 dl runderbouillon, 3-4 el Groninger mosterd, 1 bekertje crème fraîche of 1 dl room, 2 el gehakte peterselie, zwarte peper en zout naar smaak, 150 g gerookte zalm
Pan, snijplank, mes
Een heerlijke romige doch pittige soep (en houd je niet van vis, vervang dan de zalm door plakjes rookworst of blokjes uitgebakken gerookt spek)
Fruit de sjalotjes in de boter. Voeg de bloem toe en blijf roeren totdat die opgenomen is. Schenk er vervolgens in gedeelten al roerend de hete bouillon bij en blijf roeren tot een gladde, gebonden soep ontstaat. Voeg vervolgens de mosterd toe en tot slot de crème fraîche, peterselie, peper en evt zout. Verdeel de zalm over de soepkommen en schenk er daarna de soep bij (als je de rookworst erdoor wilt, laat die dan even meewarmen in de soep). Eet smakelijk!
Ooit uit een tijdschrift gehaald, weet niet meer welk tijdschrift
Sophiesfoodiefiles42 08-12-2018
Ik ga ze morgen eens maken! MMM!
Smulwebtip 13-04-2015
Zet gewoon onderaan in je lijst met ingrediënten dat onderstaande tekst niet jou advies is maar een smaakloos advies van Smulweb !!
ArualB 13-04-2015
Ja hoor, bonenmix door de mostersoep, hoe bedenken ze (smulweb)het!!!!
wilmiewillemse 26-11-2013
Hoi Laura. Deze is toch weer anders als hoe ik het maak. Maar ik wil dit ook wel eens proberen lijkt me heel erg lekker. Groetjes van Wilmie.
pwiggers 26-11-2013
Hey Laura,
Lekkere soep. Neem ik graag van je mee en hoop deze op korte termijn te maken. En...dan hoor je mijn reactie. Groetjes, Petra