Provencaalse kip ovenschotel, heerlijk in de herfst!

  • Frans, Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • Provencaalse kip ovenschotel, heerlijk in de herfst!

    Provencaalse kip ovenschotel, heerlijk in de herfst!

    Provencaalse kip ovenschotel, heerlijk in de herfst!

  • Provencaalse kip ovenschotel, heerlijk in de herfst!

    Provencaalse kip ovenschotel, heerlijk in de herfst!

    Provencaalse kip ovenschotel, heerlijk in de herfst!

Dit is weer een andere versie van een heerlijke herfstschotel met nog een klein vleugje van de nazomer. Uiterst compleet en voedzaam. Kan het hele gezin van smullen. Hij is niet vet en barst van de smaken. Als je van lekkere kip houd dan moet je deze beslist eens maken en je weet niet wat je proeft. De kip wordt lekker krokant want het caramelliseert een beetje. Smullen dus weer, ik hoor het wel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 – 8 kippenpoten of kipkarbonades
2 uien
¾ kilo vastkokende aardappels
¾ kilo wortels
3 uien
4 teentjes knoflook
2 el Dyon mosterd
2 el honing
1 t chilipoeder
Zeezout
Zwarte peper uit de molen
2 twijgjes rosemarijn
150-200 ml kippenbouillon
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1333,79 kcal
Koolhydraten 69,37 g
Eiwitten 157,52 g
Vetten 44,20 g
Benodigdheden

Steelpan, bakplaat voor oven.

Bereidingswijze

Maak eerst de marinade, maak een pasta van de honing, de mosterd, de chili, peper en zout. Nu de kipdelen met 2/3 deel van de marinade insmeren en het laatste 1/3 deel achterhouden. Gasoven alvast voorverwarmen op 200 graden, hetelucht 180 graden. Snij nu alvast de uien in delen, kneus de knoflooktenen door er met een mes op te slaan (zo geven ze hun smaak goed af.
Neem nu de bakplaat (geen rooster) en leg daar de gemarineerde kipdelen op met de huid op de plaat, uien en knoflook erbij leggen en 20 minuten bakken in de oven.
Schil nu de aardappels, was ze en snij ze allen in vier delen. Rasp de wortels en snij er partjes van. Warm nu de kippenbouillon op in een steelpan. Na 20 minuten kip bakken de kipdelen van de bakplaat nemen en de aardappelpartjes, de wortels op het blik tussen de uien en de knoflook leggen. Peper en zout er op en laat die smaken goed intrekken en begieten met de bouillon. Nu de kipdelen terugleggen, maar met de huid naar boven. De huid van de kipdelen insmeren met het restant van de marinade, takjes rozemarijn ertussen en nu nog 45 minuten laten bakken op 180-200 graden in de oven. Bakplaat op een doek en onderzetters op tafel zetten en opscheppen van de plaat. Je hebt nu een heerlijke schotel, dus smullen maar!

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten