Provencaalse kip ovenschotel, heerlijk in de herfst!

  • Frans, Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 26-09-2012
  • Provencaalse kip ovenschotel, heerlijk in de herfst!

    Provencaalse kip ovenschotel, heerlijk in de herfst!

    Provencaalse kip ovenschotel, heerlijk in de herfst!

  • Provencaalse kip ovenschotel, heerlijk in de herfst!

    Provencaalse kip ovenschotel, heerlijk in de herfst!

    Provencaalse kip ovenschotel, heerlijk in de herfst!

Dit is weer een andere versie van een heerlijke herfstschotel met nog een klein vleugje van de nazomer. Uiterst compleet en voedzaam. Kan het hele gezin van smullen. Hij is niet vet en barst van de smaken. Als je van lekkere kip houd dan moet je deze beslist eens maken en je weet niet wat je proeft. De kip wordt lekker krokant want het caramelliseert een beetje. Smullen dus weer, ik hoor het wel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 – 8 kippenpoten of kipkarbonades
2 uien
¾ kilo vastkokende aardappels
¾ kilo wortels
3 uien
4 teentjes knoflook
2 el Dyon mosterd
2 el honing
1 t chilipoeder
Zeezout
Zwarte peper uit de molen
2 twijgjes rosemarijn
150-200 ml kippenbouillon
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Steelpan, bakplaat voor oven.

Bereidingswijze

Maak eerst de marinade, maak een pasta van de honing, de mosterd, de chili, peper en zout. Nu de kipdelen met 2/3 deel van de marinade insmeren en het laatste 1/3 deel achterhouden. Gasoven alvast voorverwarmen op 200 graden, hetelucht 180 graden. Snij nu alvast de uien in delen, kneus de knoflooktenen door er met een mes op te slaan (zo geven ze hun smaak goed af.
Neem nu de bakplaat (geen rooster) en leg daar de gemarineerde kipdelen op met de huid op de plaat, uien en knoflook erbij leggen en 20 minuten bakken in de oven.
Schil nu de aardappels, was ze en snij ze allen in vier delen. Rasp de wortels en snij er partjes van. Warm nu de kippenbouillon op in een steelpan. Na 20 minuten kip bakken de kipdelen van de bakplaat nemen en de aardappelpartjes, de wortels op het blik tussen de uien en de knoflook leggen. Peper en zout er op en laat die smaken goed intrekken en begieten met de bouillon. Nu de kipdelen terugleggen, maar met de huid naar boven. De huid van de kipdelen insmeren met het restant van de marinade, takjes rozemarijn ertussen en nu nog 45 minuten laten bakken op 180-200 graden in de oven. Bakplaat op een doek en onderzetters op tafel zetten en opscheppen van de plaat. Je hebt nu een heerlijke schotel, dus smullen maar!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Tomklaassens1 avatar
Tomklaassens1 08-01-2019

De smaak was heerlijk maar de aardappelen en de wortelen waren niet gaar geworden bij 180 graden 8n de hete luchtoven, gedurende 65 minuten oventijd. Jammer en op zoek naar een beter recept.

poebeerr avatar
poebeerr 09-11-2018

Ziet er heerlijk uit!

mobiel_1401124067 avatar
mobiel_1401124067 06-11-2017

Dank u wel voor de recept. Vraagje, hoeveel ml bouillon moet erbij en moet ik 5 of 3 uien gebruiken? Groetjes, Ana.

Cecileg avatar
Cecileg 28-01-2016

Herfst bij uitstek het uienseizoen!! Lieve groet Cecile

bralinjo avatar
bralinjo 28-01-2016

Moeten er vijf uien in of is dat een foutje? ik ga dit recept binnenkort eens proberen.

piasan avatar
piasan 21-01-2016

Ik doe er halverwege nog champignons bij en de laatste 10 min leg ik er ontbijtspek overheen.....

MarcBorburgh avatar
MarcBorburgh 25-04-2015

Vandaag voor de tweede keer maken, heerlijk recept. De smaak van de aardappels en wortels in die kippenbouilion is voortreffelijk. :D

Maryquilla avatar
Maryquilla 10-01-2014

Ziet er goed uit,is het ook mogelijk in een metalen braadslede te maken. Alvast bedankt voor het recept.

Fressnapf avatar
Fressnapf 21-11-2013

Dankjewel Tosca voor de foto`s !

luiekok avatar
luiekok 28-10-2013

GEweldig lekker, ik heb de kruidenmix van Jonnie Boer, Picadillo gebruikt hierbij. Verder wel het marinade recept gevolgd. Meer dan lekker!! Echt een aanrader. Op deze manier ook voor een zoutarm dieet geschikt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten