Pittige kippensoep van twee-sterrenchef !
- Internationaal, Soep
- 60-120 min.
Dit is een heerlijk herfstsoepje van twee-sterren topkok Erik van Loo van restaurant Parkheuvel ** Rotterdam. Lekker pittig door heerlijke verse kruiderij en toch luchtig, niet vet en heel gezond. Heerlijk met de koude dagen en dit kan een ieder maken.
Ingrediënten 4 personen
500 gr kipstukken aan het bot1 limoen, geschild
2 preien
1 ui
1 wortel
1 rode peper
1 bosje selderij
30 gr verse gember in stukjes
50 gr eiermie
Bosje koriander
1 ½ liter water
Zout
Zwarte peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 327,63 kcal |
Koolhydraten | 17,13 g |
Eiwitten | 38,89 g |
Vetten | 10,53 g |
Benodigdheden
grote kookpan
Bereidingswijze
Leg de kipstukken in een hoge pan, en doe er 1 ½ liter koud water bij. Rustig aan de kook brengen en met een schuimspaan het oppervlak van de soep schoonhouden. De prei mag in stevige stukken, de rode peper even in tweeën, zaad er uit, de ui in vieren, de selderij en de gember, het mag er allemaal bij. Het geheim van dit gerecht is de limoenschil. Dun schillen en bij de soep doen. Maar zorg wel dat je een biologische limoen gebruikt. Laat 1 ½ uur trekken. Niet koken! Trekken!. Doe de soep door een zeef. Pluk het vlees van de botten. Doe dat terug bij de bouillon. Nu nog wat preiringetjes er in en wat eiermie en dan nog een even in de limoen knijpen. Zout en peper natuurlijk en wat je fantasie je verder vertelt. Afgarneren met blaadjes Koriander bijvoorbeeld.
Bron
"Sauzen" Erik van Loo
Serveertip
Lekker met vers stokbrood.