Pittige kippensoep van twee-sterrenchef !

  • Internationaal, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 25-09-2012
  • Pittige kippensoep van twee-sterrenchef !

    Pittige kippensoep van twee-sterrenchef !

    Pittige kippensoep van twee-sterrenchef !

  • Pittige kippensoep van twee-sterrenchef !

    Pittige kippensoep van twee-sterrenchef !

    Pittige kippensoep van twee-sterrenchef !

Dit is een heerlijk herfstsoepje van twee-sterren topkok Erik van Loo van restaurant Parkheuvel ** Rotterdam. Lekker pittig door heerlijke verse kruiderij en toch luchtig, niet vet en heel gezond. Heerlijk met de koude dagen en dit kan een ieder maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr kipstukken aan het bot
1 limoen, geschild
2 preien
1 ui
1 wortel
1 rode peper
1 bosje selderij
30 gr verse gember in stukjes
50 gr eiermie
Bosje koriander
1 ½ liter water
Zout
Zwarte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote kookpan

Bereidingswijze

Leg de kipstukken in een hoge pan, en doe er 1 ½ liter koud water bij. Rustig aan de kook brengen en met een schuimspaan het oppervlak van de soep schoonhouden. De prei mag in stevige stukken, de rode peper even in tweeën, zaad er uit, de ui in vieren, de selderij en de gember, het mag er allemaal bij. Het geheim van dit gerecht is de limoenschil. Dun schillen en bij de soep doen. Maar zorg wel dat je een biologische limoen gebruikt. Laat 1 ½ uur trekken. Niet koken! Trekken!. Doe de soep door een zeef. Pluk het vlees van de botten. Doe dat terug bij de bouillon. Nu nog wat preiringetjes er in en wat eiermie en dan nog een even in de limoen knijpen. Zout en peper natuurlijk en wat je fantasie je verder vertelt. Afgarneren met blaadjes Koriander bijvoorbeeld.

Bron

"Sauzen" Erik van Loo

Serveertip

Lekker met vers stokbrood.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Kaliraki avatar
Kaliraki 13-04-2020

ga ik ook proberen!

moniquek1 avatar
moniquek1 29-06-2016

Neem je recept mee, wil hier wat voorraad van hebben als ik weer last van me maag heb gehad kan ik nog niet veel verdragen en lijkt me deze soep een goede opkikker.

mariannefranssen_klaassen avatar

Mmmm, we hebben ervan gesmuld, bedankt voor het deln, deze ga ik vaker maken!

ArualB avatar
ArualB 05-11-2015

Weer eens iets anders, leuk. Ga ik proberen. Dank je wel.

smulsuzanne avatar
smulsuzanne 07-11-2012

Een heerlijke soep, heb er wel 2 kippenbouillon tabletten bij gedaan. Ook heb ik er een aantal druppels Nam Pla (thaise vissaus) aan toegevoegd. Erg lekker!!!!

Fressnapf avatar
Fressnapf 07-10-2012

Ziet er goed uit hoor Petra, Ik heb het recept exact volgend het boek nagemaakt en beviel me best, lekker pittig. Mie kan misschien wat minder, maar houden we wel van. Gember met limoen is een geweldige combinatie. Was ik in de soep niet zelf opgekomen.

pwiggers avatar
pwiggers 07-10-2012

Opmerkingen nav recept Pittige soep van de tweesterrenchef: In plaats van de door jou genoemde 30 gram verse gember heb ik ongeveer de helft gebruik. Lijkt mij voldoende anders overheerst de gember wel heel erg. Nu kwam inderdaad de subtiele smaak van de limoen tevoorschijn, die de soep wel wat speciaal maakt. De door jou opgegeven 50 gram eiermie is volgens mij te veel in deze hoeveelheid soep. Ook hiervan de helft gebruikt en kreeg al een vrij dikke soep. De soep smaakt goed. Het was het proberen waard. Maar is voor ons niet voor herhaling vatbaar. Sorry Alex! Groetjes, Petra

ruthbrock avatar
ruthbrock 06-10-2012

klinkt goed alex, ga ik even meenemen, als ik het gemaakt heb hoor je het nog. liefs ruth (p.s. bedankt voor je inbox bericht!)

Fressnapf avatar
Fressnapf 06-10-2012

Wortel, prei en ui mee laten trekken in je bouillon voor de volle smaak en dan gaat alles door de zeef. Ik ben wel benieuwd wat je er van vind want dit was vreselijk lekker!

pwiggers avatar
pwiggers 06-10-2012

Hoi Alex, nog iets. In de beschrijving van het recept komt de wortel niet meer terug. Ik ga er van uit dat deze meetrekt met de bouillon of is dit de garnering? groet weer Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten