1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Pindasaus
  5. Snelle Pindasaus

Snelle Pindasaus

Snelle Pindasaus
Snelle Pindasaus
  • Aziatisch, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 25-09-2012

Heerlijke Pindasaus, snel gemaakt. Hij komt uit een uit recepten boek van Sonja Bakker.

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten


- 600 gram Pindakaas (die van calvé met stukjes is hiervoor het beste)
- 600 ml halfvolle melk.
- 6 eetlepels ketjap manis.
- 1 à 2 eetlepels sambal (naar eigen smaak)
- 3 teentjes knoflook (fijn gesneden)


Add to JUMBO shopping list

Verder heb je nodig


Pan met een dikke bodem.

Voorbereiding

Snij de knoflook fijn, doe deze samen met de sambal en de ketjap in een bakje en meng het goed.

Bereidingswijze

Doe alle pindakaas in de pan samen met 500 ml van de melk. Laat het zachtjes smelten en roer erdoorheen met een lepel. Zorg ervoor dat alle stukjes verdwijnen en het één mooi glad geheel is. Op een gegeven moment word de saus dikker, op dat moment voeg je het mengsel van de knoflook, sambal en ketjap toe en het laatste restje van de melk. Laat het zachtjes warm worden en hij is klaar om te eten!

Pas op: Hou het vuur laag!

Serveertip

Heerlijk bij een stokbroodje of een eigengemaakte nasi!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mvrveraaaaa


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mvrveraaaaa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top