gevulde babycourgettes
- Italiaans,
- 30-60 min.
Zucchini con pomodori e parmigiano `In dit feestelijke, zomerse gerecht zijn babycourgettes gevuld met broodkruimels, parmezaanse kaas, eieren en zongerijpte tomaten. Babycourgettes zijn (vaak met de bloem er nog aan) alleen verkrijgbaar in de zomer. Dus als ze er zijn moet je er beslist van genieten.`
Ingrediënten 4 personen
8 el extra virgine olijfolie
1 grote ui, fijngesneden
40 g broodkruimels
1 el verse, fijngesneden tijm
8 rijpe pruimtomaten, zaad verwijderd, fijngesneden
100 g vers geraspte parmezaanse kaas
2 eieren, losgeklopt
1 teen knoflook, fijngesneden
1 tl zout
1 tl vers gemalen zwarte peper
16 kleine babycourgettes of babycourgettes met bloem (goedgesorteerde groentewinkel)
citroenpartjes
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Bereidingswijze
Verhit 5 el van de olijfolie in een braadpan op halfhoog vuur. Voeg de ui toe en bak het 5-7 min. Voeg het broodkruim en de tijm toe en bak onder voortdurend roeren ± 3 min. tot het broodkruim lichtbruin is. Doe het broodkruim in een grote kom. Voeg de tomaten, kaas, eieren, knoflook en zout en peper toe en meng goed door elkaar.
Vet de ovenschaal in met 1 el olijfolie. Snijd de babycourgettes zonder bloem doormidden en hol iets uit en vul ze met het broodkruimmengsel. Bij babycourgettes met bloem vul je de bloem heel voorzichtig met het broodkruimmengsel (2 tl voor kleine bloemen en 1 el voor grote bloemen)
Leg de courgettes in de ovenschaal. Leg de rest van het broodkruimmengsel in de ovenschaal en leg de babycourgettes er bovenop. Besprenkel met de rest van de olijfolie. Bak de courgettes ± 30 min. Geef er geroosterde tomaatjes bij en serveer met een partje citroen.
bereidingstijd: 50 min
kcal: 395
Bron
Delicious
Serveertip
Dit gerecht kun je evt. 8 uur van tevoren maken. Laat ze dan afkoelen en zet ze afgedekt weg in de koelkast.