oliebollen

  • Nederlands,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 25-09-2012

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kilo tarwebloem (of liever durum-tarwe biologisch - dan luchtiger oliebollen) op kamer temperatuur!
400 gram rozijnen (of 200 rozijnen en 200 krenten) 1 nacht weken en daarna drogen in theedoek
2 goudreinetten (of andere appel) in hele kleine stukjes (of liever geraspt)
1 citroen (sap)
84 gram verse gist (of 24 gr gedroogde gist)
400 ml melk
500 ml water
50 gram suiker (+ 1 theelepel)
17 gram zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote pan met olie
schuimspaan

Voorbereiding

wel de rozijnen (en evt krenten) een nacht in water. Laat ze uitlekken en droog in een theedoek
schil de appels en snij in zeer kleine stukjes of rasp ze.
Besprenkel de appels met citroensap
verwarm de melk met water tot 38 graden
los de gist op in 100 ml melk met met theelepel suiker
doe de tarwebloem, 17 gram zout, suiker, en ei in een kom
meng met mixer met deeghalen (4 minuten)
voeg dan de rest van de melk langzaam toe. let op dat de klontjes kapot gedrukt worden met een spatel.
Verwarm de appel en rozijnen tot 50 graden
voeg ze toe
Laat het geheel rijzen op tochtvrije plaats. (30 minuten)

Bereidingswijze

verwarm de olie tot 175 graden (broodstukje in 30 seconden bruin bakken)

Roer het deeg met een houten lepel 15 keer stevig door! (deeg doorslaan)

frituur de bollen 3 minuten, draai ze om en bak de andere kant.

tip: doe nog wat kaneel door het deeg.

Bron

Delicious (kerst 2008)

Serveertip

met poedersuiker

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten