Red Velvet Cake

  • Amerikaans, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-09-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
- 250 g gezeefde pattiseriebloem
- 1 theelepel bakpoeder
- ½ theelepel zout
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 113 g boter op kamertemperatuur
- 300 g fijne suiker
- 2 grote eieren
- 1 theelepel vanille extract
- 240 ml karnemelk
- 2 eetlepels rode vloeibare kleurstof (toko)
- 1 theelepel witte azijn
- 1 theelepel baking soda (zuiveringszout, je kunt in principe ook bakpoeder gebruiken. Zuiveringszout koop je o.a. bij De Tuinen)

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- Twee bakvormen (ongeveer 23 cm)
- Twee grote mengkommen
- Wat kleine kommetjes om de ingrediënten in af te wegen, en een keukenweegschaal
- Maatbeker
- Bakpapier
- Spatel
- Mixer

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden (dit wijkt af van het filmpje, daarin wordt 180 graden gezegd). Vet twee bakvormen in (ze moeten even groot zijn, als je er geen twee hebt, bak de taarten dan één voor één) en bekleed de onderkant met bakpapier.

2. Meng in één van de grote kommen de gezeefde bloem, cacao, 1 theelepel bakpoeder en het zout. Zet dit aan de kant voor straks.

3. Meng in een klein kommetje de karnemelk met de rode kleurstof, en zet dit ook opzij.

4. Klop de boter zacht, doe er de suiker bij en klop dit tot het mengsel zacht is. Laat de mixer aan staan en voeg één voor één de eieren toe. Schraap af en toe langs de rand, zodat alles goed opgenomen wordt. Voeg vervolgens het vanille extract toe en klop nog even door.

5. Zet de mixer op een lage snelheid en voeg om en om wat van het bloemmengsel en de gekleurde karnemelk toe. Je eindigt met de bloem.

6. Meng in een klein kommetje het azijn met de baking soda: pas op, dit gaat schuimen! Meng het met een spatel door het mengsel.

7. Verdeel het mengsel nu over de twee bakvormen (of, als je maar één bakvorm hebt: voeg de ene helft toe laat de andere helft staan) en bak de cake 25 tot 30 minuten in de oven.

8. Als de cakes uit de oven komen, moet je ze goed af laten koelen (als ze er vanaf de bovenkant bruin uitzien in plaats van rood: geen paniek! Van binnen zullen ze wel mooi rood zijn). Vervolgens snijd je beide cakes horizontaal door midden: je hebt nu dus vier lagen.

Bron

http://mariekevanwoesik.nl/cms/tussen-kook-kitsch-red-velvet-cake/

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten