Kippegehaktballetjes met kaas

  • Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-09-2012

Op verzoek van mijn oudste zoon gemaakt.

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gr kippegehakt (gekruid), 1 ei, paneermeel, +/- 150 gr. geraspte belegen of oude kaas. 750 ml kippebouilion (van een blokje).
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mengkom,kookpannentje, koekepan.

Voorbereiding

Klop het ei los en voeg zoveel paneermeel toe tot dat je een dik, maar nog wel vloeibaar papje krijgt. Meng hier het gehakt door heen. Voeg dan de geraspte kaas toe en meng alles weer goed door elkaar.

Bereidingswijze

Draai balletjes ter grootte van een golfballetje of grote bitterbal.
Kook de balletjes eerst 5 min. gaar in de hete bouilion. Neem ze er met een schuimspaan uit en laat ze even uitlekken op een bord.
Verhit ondertussen in een koekepan een kleine hoeveelheid olie of vloeibare margarine. Bak de balletjes hierin even op een hoog vuur zodat ze een bruin kleurtje krijgen. (ongeveer 5 min.)

Van de bouilion kun je nog een lekker (kippe)soepje maken.

Serveertip

Je kunt deze gehaktballetjes zowel koud als warm serveren.
Let er wel op dat wanneer je ze opwarmt in de magnetron, de kaas erg heet kan worden, dus even laten staan voor je ze serveert.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten