Apple crumble

  • Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-09-2012
  • Apple crumble

    Apple crumble

    Apple crumble

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor het deeg:
100 gram boter
100 gram kristalsuiker
200 gram bloem

Voor de custard:
50 gram suiker
20 gram custardpoeder
350 milliliter melk

Voor de vulling:
3 appels (Elstars)
1 theelepel kaneel
1 citroen
50 gram suiker
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 2691,72 kcal
Koolhydraten 418,27 g
Eiwitten 40,24 g
Vetten 89,90 g

Bereidingswijze

Bereiding custardvla:
Doe de suiker met het custardpoeder en een klein scheutje van de melk in een kom en roer het
geheel glad. Breng de rest van de melk aan de kook en meng met de custard in de kom. Doe het gehele mengsel terug in de pan. Breng het geheel op half vermogen af roerende tegen het kookpunt en haal dan van het vuur.

Bereiding vulling:
Schil de appels, snij in kwarten en snij het klokhuis eruit. Snij de rest in blokjes. Maak in een schaal de appelblokjes aan met 50 gram suiker, 1 theelepel kaneel en het sap van 1 citroen.

Bereiding deeg:
100 gram zachte boter en 100 gram suiker mengen in de kom. De 200 gram bloem met de pulsknop draaien tot losse stukjes strooibaar kruimeldeeg. (paar
druppels water toevoegen voor grove kruimel).

Doe een schepje van de custardpudding op de bodem van de kopjes. Doe de appelblokjes op de custard bodempjes in de kopjes, en strooi het gekruimelde deeg
erover. Bak ze een 18 minuten in een oven van 175°C
Bestrooi met poedersuiker.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten