Tagliatelle met pesto

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-09-2012
  • Tagliatelle met pesto

    Tagliatelle met pesto

    Tagliatelle met pesto

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Pasta:
500 g. bloem
8 st. eidooiers
3 hele eieren
1 eetl. zout
2 eetl. olijfolie

Pesto:
1 bos basilicum
6 eetl. pijnboompitten
2 tenen knoflook
5 eetl. pecorino geraspt
5 eetl. Parmesan geraspt
300 ml. olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Leg de bloem en het zout als berg op de werkbank maak in het midden een kuil
en giet de dooiers en de hele eieren met de olie in de kuil.
2. Meng van binnenuit het eigeel met de bloem en kneed een soepel deeg. Laat het
deeg afgedekt 10 minuten rusten.
3. Snij het deeg in plakken, wentel door de bloem en draai het deeg met de wals
van de pastamachine tot lasagnavellen. gebruik de standen 1, 3 en 5. Laat de
vellen op een droogrek ca. 30 minuten drogen tot ze oppervlakkig droog
aanvoelen.
4. Breng ruim water met kippenbouillonpoeder en een scheut olijfolie aan de kook.
5. Snij de pastavellen met de tagliatellewals in lintvorm.

Zo maak je de pesto:
1. Rooster de pijnboompitten bruin, pel de teentjes knoflook en doe ze samen met
de basilicum, kaas en peper en zout in de keukenmachine. Voeg tijdens het
draaien langzaam de 300 ml. olijfolie toe.
2. Doe de pasta in de pan en zodra alle pasta bovenin drijft is ze gaar.
3. Giet de pasta in een vergiet, maak aan met een scheutje olijfolie en dien op met
pesto. Eventueel bestrooien met iets geraspte Parmesan.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten