Aubergine-courgetteschotel
- Vegetarisch
- 0-10 min.
Ingrediënten 5 personen
1 grote aubergine indikke plakken2 el. Olijf olie
1 grote ui gesnipperd
2 teen look
2 blikken gepelde tomaat met vocht
4 blaadjes basilicum gescheurd
2 lepels platte peterselie
2 kleinecourgettes inde lengte in plakken gesneden
25 Gr. Bloem
5 lepels zonnebloemolie
350 Gr.mozzarella in blokjes
25 Gr. Geraspte parmazaanse kaas
Voorbereiding
Aubergine in plakken en zouten
Bereidingswijze
Auberginne bestrooien met zout 30 min laten rustenaan beide kanten
Olie in de pan en bak de look en ui
Doe er dan de tomaten erbij En ook de Basel en de peterselie 25 min laten pruttelen .
Dan van het vuur de oven voorverwarmen op 175° .
Aubergine afspoelen en droog deppen .
Wentel ze in de bloem
Bak de courgette en decourgette in een hete pan bruin.
Afdoppen,dan in de ovenschaal 23 op23 .
Leg ze in lagen enden de tomaatsaus en dezelfde van de mozzarella weer aubergine en courgette en ook de peterselie en de restant de mozarella en dan depamazaanse kaas bak 30 min tot ze bruin is .
Bron
500 stoof en ovenschotel