Zuurkoolschotel
- Nederlands, Ovenschotel
- 30-60 min.
- Geplaatst op 24-09-2012
Ovenschotel. Ook makkelijk van tevoren te maken.
Ingrediënten 4 personen
Pakje naturel zuurkoolAardappelen
Wat melk voor de puree
300 gr Gehakt
2 Uien
1/2 zakje Shoarmakruiden
Geraspte kaas
Kruidenpaneermeel
Benodigdheden
StamperVoorbereiding
1.Zet de aardappelen op voor de puree.
2.Spoel 1 keer de zuurkool af in een vergiet en kook de zuurkool 15 minuten.
Bereidingswijze
1.Snipper de uien en fruit ze in olijfolie. Voeg het gehakt met shoarmakruiden toe en bak het rul.
2.Als de aardappelen gaar zijn, afgieten, stampen samen met de melk en op smaak brengen met peper, zout en ev. nootmuskaat en klontje roomboter. Meng er wat geraspte kaas door.
3.In een overschaal de zuurkool over de bodem verdelen. Daarover het gehakt/uien-mengsel verdelen en daarop de puree.
4.Als laatste nog wat geraspte kaas en kruidenpaneermeel erover strooien.
5.In een voorverwarmde over zetten op 180 gr tot de bovenkant mooi gekleurd is.
Serveertip
Lekker met een stukje rookworst.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties