Cranberry crumble

  • Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Cranberry crumble

    Cranberry crumble

    Cranberry crumble

  • Cranberry crumble

    Cranberry crumble

    Cranberry crumble

  • Cranberry crumble

    Cranberry crumble

    Cranberry crumble

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
voor de cheesecake:
200 ml slagroom
100 g roomkaas
100 g ricotta
4 tl suiker
citroen rasp

voor de cranberry compote:
250 g cranberry`s
3,5 el cranberry azijn
3,5 el suiker

voor de crumble:
50 g bloem
50 g bruine basterdsuiker
40 g fijngehakte hazelnoten
3 el hazelnootolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Zet de cranberry`s met de cranberry azijn en suiker op een klein vuur op en laat inkoken. Voeg eventueel een klein beetje water toe.

Meng de bloem met de basterdsuiker en hazelnoten en voeg dan de hazelnootolie toe. Zet dit op een laag vuur op in een pan met dikke bodem. Zodat de olie in de andere ingrediënten trekt en alle smaken mengen.

Klop de slagroom met de suiker stijf en schep hier de roomkaas en ricotta doorheen. Voeg citroenrasp naar smaak toe.
Serveer de crumble in een bewaarpotje. Begin met de compote, dan de cheesecake en als laatste de crumble.

Bron

http://nl.oilvinegar.com/recipes/view/index/recipe/cranberry-crumble-

Serveertip

Serveer de potjes open of dicht met een lepeltje er aan vastgebonden. Ook leuk als cadeautje!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

OilandVinegarNL avatar
OilandVinegarNL

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten