Cranberry crumble
- Nagerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
voor de cheesecake:200 ml slagroom
100 g roomkaas
100 g ricotta
4 tl suiker
citroen rasp
voor de cranberry compote:
250 g cranberry`s
3,5 el cranberry azijn
3,5 el suiker
voor de crumble:
50 g bloem
50 g bruine basterdsuiker
40 g fijngehakte hazelnoten
3 el hazelnootolie
Bereidingswijze
Zet de cranberry`s met de cranberry azijn en suiker op een klein vuur op en laat inkoken. Voeg eventueel een klein beetje water toe.
Meng de bloem met de basterdsuiker en hazelnoten en voeg dan de hazelnootolie toe. Zet dit op een laag vuur op in een pan met dikke bodem. Zodat de olie in de andere ingrediënten trekt en alle smaken mengen.
Klop de slagroom met de suiker stijf en schep hier de roomkaas en ricotta doorheen. Voeg citroenrasp naar smaak toe.
Serveer de crumble in een bewaarpotje. Begin met de compote, dan de cheesecake en als laatste de crumble.
Bron
http://nl.oilvinegar.com/recipes/view/index/recipe/cranberry-crumble-
Serveertip
Serveer de potjes open of dicht met een lepeltje er aan vastgebonden. Ook leuk als cadeautje!