1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Bossche bollen
  5. Bossche bollen

Bossche bollen

Door: xbellax

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-09-2012

Ingrediënten 4 personen


40 gr bloem, 30 gr boter, 300 gr chocola, 3 el suiker, zout, 1 ei, 200 ml slagroom, 1 zakje vanillesuiker


Verder heb je nodig


Mixer, oven


Heerlijke bossche bollen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Zeef de bloem met het zout boven een kom. Smelt de boter op een laag vuur met 75 mililiter water. Breng dit aan de kook en haal de pan van het vuur. Schep in één keer alle bloem erbij en roer goed met een houten lepel. Klop het ei los en schenk het geleidelijk en al roerend bij de bloem. Als het beslag er soepel en glanzend uitziet, zit er genoeg ei in. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep 4 bergjes deeg erop. Laat veel ruimte tussen de bergjes. Bak de 4 soezen midden in de oven in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin. Laat de soezen helemaal afkoelen. Breek intussen de chocolade in blokjes en laat ze op een heel laag vuur (au bain marie) smelten. Doop de bovenkanten van de soezen in de chocolade en laat de chocolade stollen. Klop de slagroom met de suiker en vanillesuiker stijf. Doe de slagroom in de spuitzak. Maak met het spuitmondje een gaatje aan de onderkanten van de soezen en vul ze met de slagroom.

Serveertip

Lekker bij een bakje koffie met slagroom!



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van xbellax
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top